7 activitati perfecte pentru zile ploioase sau geroase. Cum sa-i distrezi pe copii cand stau in casa

/ / Modificat: 2022-12-01
7 activitati perfecte pentru zile ploioase sau geroase. Cum sa-i distrezi pe copii cand stau in casa

Zilele ploiase sau geroase ne impiedica sa iesim din case. Cel mai mult au de suferit copiii, care se plictisesc rapid. Prin urmare este important sa gasim activitati interesante pentru cei mici, care sa-i tina ocupati, dar si departe de ecrane.

Iata cateva idei din care sa te inspiri:

1. Jucati impreuna jocuri de societate

Scrabble, remy, Monopoly, puzzle-uri sau jocuri de zaruri tind sa-i amuze pe cei mici si va ajuta sa petreceti timp de calitate impreuna. De asemenea, au beneficii semnificative pentru dezvoltarea lor, deoarece ajuta la dezvoltarea concentrarii si cresc toleranta la frustrare, stimulandu-le in acelasi timp dezvoltarea cognitiva prin deductii logice.

2. Gatiti impreuna

Bucataria este un spatiu de descoperire. Acolo, copiii se pot distra cu texturile, culorile si mirosurile alimentelor, invatand totodata sa urmeze instructiunile unei retete. Exista o multime de optiuni simple si distractive pe care le poti face impreuna cu cei mici. Ii poti pune sa creeze forme frumoase cu ajutorul aluatului de pizza sau sa transforme biscuitii cu fulgi de ciocolata intr-o adevarata opera de arta.

3. Cititi povesti

Profita de timpul liber si momentele mai indelungate petrecute in casa pentru a citi povesti. Acum este momentul perfect pentru a-I citi oricate povesti doreste, fara a fi presati de ora de culcare, cum se intampla seara.

4. Dansati si cantati

Miscarea este esentiala pentru copii, iar muzica este un aliat de nadejde. O zi ploioasa poate fi transformata intr-o zi minunata petrecuta in familie. Puneti muzica, dansati si cantati. Cei mici se vor distra de minune, iar tu, odata cu ei.

  • FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati amuzante copii

Articole recomandate

Citeste si despre