6 carti de Craciun pentru copii. Adu magia sarbatorilor mai aproape de ei cu cele mai frumose povesti despre Craciun

/ / Modificat: 2022-12-22
6 carti de Craciun pentru copii. Adu magia sarbatorilor mai aproape de ei cu cele mai frumose povesti despre Craciun

Magia Craciunului se simte deja intens, in special pentru copii, care doar se bucura de aceasta perioada si nu isi fac griji cand vine vorba despre cumpararea cadourilor potrivite sau preparatele specifice sarbatorii.

Adu magia sarbatorilor si mai aproape de ei cu unele dintre cele mai frumoase povesti de Craciun. De la clasica “Poveste de Craciun” de Charles Dickens, pana la povesti despre Mos Craciun sau renii acestuia, toate le vor aduce micutilor zambetul pe buze si bucurie in suflet. Iata care sunt cartile care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui copil.

Poveste de Craciun - Charles Dickens

Publicata pentru prima data in 1843, Povestea de Craciun elogiaza spiritul acestei sarbatori. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgarie-branza batran si ursuz care ii priveste cu ura pe toti cei din jur. Intr-o noapte de Ajun, la fel de inghetata ca inima batranului, primeste trei vizitatori fantomatici: Spiritul Craciunului-Trecut, al Craciunului-de-Acum si al Craciunului-Ce-Va-Sa-Vina. Acestea il poarta intr-o calatorie uimitoare si pe alocuri infricosatoare, in urma careia hapsanul se schimba.

In aceasta carticica fantomatica, m-am straduit sa aduc Fantoma unei idei care sa nu-i intoarca pe cititori impotriva lor insisi, unii impotriva altora, impotriva acestei sarbatori sau impotriva mea. Fie ca Fantoma sa le bantuie cu bucurie casele si nimeni sa nu doreasca sa o indeparteze. - Charles Dickens

7 povesti de Craciun - Charlotte Grossetete

Cate o poveste simpatica pentru fiecare seara a saptamanii, ca sa va amuzati in asteptarea Craciunului!

Oare cum l-a ajutat Mos Craciun pe Lucas, care nu putea sa doarma? Dar pe micul eschimos Vik si pe surioara lui, Inouk, carora nu le placea sa traiasca in intunericul de la Polul Nord? Dar micului artar, oare i s-a indeplinit cea mai tainica dorinta? Deschideti minunata carticica scrisa de Charlotte Grossetete si ilustrata jucaus de Lili la Baleine si descoperiti personaje minunate, ale caror povesti vor merge de minune cu cana de ciocolata fierbinte, aproape de bradul impodobit...

Eschimosi, spiridusi mai harnici sau mai somnorosi, reni, ba chiar si o doamna Craciun foarte inventiva abia va asteapta in paginile acestei carti. Deschideti-o si descoperiti o multime de prieteni simpatici, care vor da si mai mult farmec apropierii Craciunului. - Editor

Tot ce nu stiai despre Mos Craciun - Bianca Partenie

Cum se strecoara Mos Craciun pe nevazute si pe neauzite in casele oamenilor?

Cum de gaseste de fiecare data in sacul lui exact cadourile potrivite?

Cum de zboara sania trasa de reni prin aer?

Cum reuseste Mosul sa strabata tot pamantul si sa ajunga la toti copiii intr-o singura noapte?
Si cate nume are, de fapt, Mos Craciun? Si...

Multe, multe intrebari are micutul Timothy! Spre mirarea lui, capcana pe care a mesterit-o chiar functioneaza si Mos Craciun e prins! Poate ca acum chiar va primi raspuns la intrebarile lui?!

Cine va trage sania Mosului - Russ Willms

Toate animalele vor sa sustina interviul pentru postul de ajutor al Mosului - acela de a trage si de a livra jucarii copiilor din toata lumea in noaptea de Ajun.

Dar poate indeplini cineva toate cerintele slujbei?

Afla povestea adevarata si amuzanta a renilor care trag sania lui Mos Craciun.

Renii si povestea de Craciun - Will Hillenbrand

Craciunul a sosit! Mosul este pregatit de plecare, dar ia renii de unde nu-s! Dasher se ia la intrecere, Donner doarme si Cupid fredoneaza. Ce-i de facut?

Un omagiu luminos, plin de voie buna, adus de sarbatori traditiei si importantei povestilor. - Publishers Weekly

Mos Craciun si renii sai, adorabil de expresivi, dezvaluie o inocenta copilareasca. - The Washington Post

Dorinta ursuletului polar - Lori Evert

Aventurile Anjei continua intr-o noua poveste nordica clasica, ilustrata cu fotografii incantatoare, despre puterea curajului si a prieteniei.

Fii curajos! Fii bun! Crede!

V-o mai aduceti aminte pe micuta Anja, fetita curajoasa care a pornit intr-o aventura fascinanta ca sa devina spiridusul Mosului? Intre timp a mai crescut un pic, dar are tot obraji imbujorati si inima buna. De data aceasta, porneste intr-o calatorie alaturi de varul ei, Erik, ca sa ajunga la petrecerea de Craciun. Dar niciunul dintre copii nu banuieste ca pe drum vor avea parte de o intalnire inedita...

Sot si sotie, Lori Evert si Per Breiehagen au creat o frumoasa poveste de iarna inspirata de fiica lor, Anja, care apare in fotografiile vibrante din carte. Dupa succesul din 2017, Curtea Veche Publishing va invita sa va bucurati de noi aventuri ale Anjei si ale prietenilor ei, pe taramurile friguroase de la Polul Nord.

O poveste de Craciun captivanta si plina de magie. - Kirkus Reviews 

Cu obrajorii ei imbujorati, Anja arata de parca ar fi coborat direct dintr-o poveste, iar minunatele fotografii ale lui Breiehagen creeaza impresia ca magia exista cu adevarat. - Publishers Weekly

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti copii Recomandari carti copii

Articole recomandate

Citeste si despre