7 fraze pe care copiii le spun adesea parintilor

/ / Modificat: 2021-09-27
7 fraze pe care copiii le spun adesea parintilor

Copiii se simt cel mai bine in compania parintilor. Prin urmare, acestia sunt cei care aud cele mai multe intrebari ale copiilor, le cunosc cele mai mari curiozitati si aud de nenumarate ori aceleasi fraze iar si iar.

Iata care sunt frazele si intrebarile pe care copiii le spun adesea parintilor, dar pe care nu le spun celorlalti oameni.

1. De ce?

Intrebarea “De ce?” este rostita de copii de zeci de ori zilnic. In perioada in care acestia descopera lumea si invata sa si vorbeasca sunt curiosi sa afle cat mai multe lucruri noi si pun intrebarea “De ce” si de cateva zeci de ori intr-o singura zi.

2. Ma plictisesc

Chiar daca se joaca cu noile lor jucarii si par sa se distreze de minune, copii spun adesea “ma plictisesc”.

Pot parea nerabdatori sa faca mai multe lucruri ori s-au plictisit de ceea ce faceau deja. Copiii au o vitalitate imensa iar acest lucru ii face sa se bucure in mod constant de noi aventuri.

3. Nu eu am fost/facut asta

Aceasta fraza apare in special in cazul in care copiii au un frate sau o sora. De multe ori vor spune ca nu ei au facut un anumit lucru, chiar daca ei sunt vinovatii. Potrivit psihologilor copiii mint deoarece au nevoia de a se simti acceptati, de a nu-si pierde stima de sine sau din teama de a nu fi pedepsiti.

4. Mai avem mult pana ajungem? 

Copiii se plictisesc rapid. In cazul unei calatorii cu masina vor rosti frecvent aceasta fraza, mai ales daca drumul este unul lung. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care iesi cu copilul la plimbare in parc, de exemplu, si ii spui ca veti merge la restaurant apoi sau intr-un alt loc unde este nerabdator sa ajunga. Va intreba mereu cat mai este pana acolo.

5. Mi-e foame

Tot din cauza faptului ca nu au rabdare sa astepte, daca li se face foame, vor rosti de nenumarate ori aceasta fraza pana cand vor primi ceva sa manance. Trebuie sa fii ferm si sa nu cedezi insistentelor si sa-i dai o gustare pana termini de pregatit mancarea. In acest fel nu ii vei strica apetitul si il inveti sa aiba rabdare.

6. Nu-mi plac legumele

Copilaria este etapa in care incepi sa descoperi ce iti place si ce nu. Copiii vad adesea fructele si legumele ca pe cei mai mari dusmani. Cu toate acestea este important sa nu renunti si sa ii oferi in continuare legume si fructe copilului daca iti doresti sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

7. Nu vreau sa merg la scoala

Adesea, copiii se simt lenesi cand se trezesc dimineata devreme pentru a merge la scoala si prefera sa stea in pat. Mai ales iarna, cand in pat este cald si bine.

Pe de alta parte, daca copilul da semne de stres si dupa ce se intoarce de la scoala ar fi bine sa investighezi daca exista vreo problema. Copilul se poate confrunta cu agresiune fizica sau verbala din partea colegilor sau chiar a profesorilor.

Copilul tau ce fraze rosteste frecvent?

Sursa foto: pexels.com

Taguri Fraze copii

Articole recomandate

Citeste si despre