Jocul cu baloane de sapun, mai mult decat o distractie. Beneficiile uimitoare ale acestei activitati

/ / Modificat: 2021-07-16
Jocul cu baloane de sapun, mai mult decat o distractie. Beneficiile uimitoare ale acestei activitati

Baloanele de sapun sunt pur si simplu fascinante pentru copii si chiar pentru oamenii mari. Zecile de bule care plutesc prin aer, jocul de culori pe care il formeaza fura privirile oricui si starnesc hohote de ras si chiote de fericire. Si totusi, dincolo de a fi foarte distractiv, acest joc are beneficii uluitoare.

Copiii mici sunt impulsivi; ei vor ceva pe moment si le este greu sa inteleaga conceptul de rabdare la varste fragede, iar cand lucrurile nu ies asa cum isi doresc apar frustrarile si tantrumurile.

Baloanele de sapun aduc echilibru emotional

Este normal ca un copil mic sa actioneze sub imperiul impulsurilor si este datoria parintilor sa il invete sa le gestioneze. Cum pentru cei mici cel mai bun mod de a invata este jocul, baloanele de sapun sunt aliatii cei mai buni ai oamenilor mari in incercarea de a-i invata ce inseamna rabdarea, echilibrul emotional si autocontrolul.

Puteti face baloane de sapun cu solutii si dispozitive care se gasesc in comert sau le puteti face cu ce aveti in casa: sapun/gel de dus si un pai sau o paleta mai veche pentru baloane. Nu conteaza dimensiunea, important este sa va distrati.

Baloanele de sapun stimuleaza autocontrolul

Cum inveti un copil care o zbugheste ca din pusca spre baloane sa aiba rabdare si sa isi controleze impulsurile? Ii ceri sa le priveasca de la distanta, desi isi doreste sa fuga spre ele si sa sparga cat mai multe. Alternezi apoi momentele in care trebuie doar sa priveasca baloanele de sapun cu cele in care are voie sa alerge dupa ele. Daca iti este mai usor, prezinta-i momentele in care trebuie sa aiba rabdare ca pe un joc de-a statuile, in care trebuie sa invinga tentatia de a sparge baloanele, oricat de mare ar fi, si sa observe pur si simplu zborul balonaselor pana cand acestea se sparg singure.

Cand cei mici reusesc sa isi controleze entuziasmul si respecta regula jocului, felicita-i pentru ca au dus provocarea la capat in mod corect. Chiar daca ti se pare ca nu sunt suficient de mari, poti incerca sa le explici ceea ce tocmai au realizat: sa isi controleze emotiile si sa nu se lase condusi de impulsuri. Intreaba-i apoi cum s-au simtit in acele momente de autocontrol, pentru a-i ajuta sa devina constienti de faptul ca pot repeta experienta si in alte situatii; incearca sa afli la ce s-au gandit pentru a duce provocarea la capat si ce au remarcat la baloanele de sapun in timp ce le asteptau sa se sparga singure.

Iar apoi faceti si mai multe baloane de sapun si bucurati-va de acest joc atat de simplu, dar atat de atragator.

Taguri Jocuri Rabdare copii Autocontrolul

Articole recomandate

Citeste si despre