Cartile personalizate motiveaza copiii sa citeasca mai mult

/ / Modificat: 2020-07-06
Cartile personalizate motiveaza copiii sa citeasca mai mult

Poate suna foarte complicat ce incercam sa explicam aici, dar exact asa se simt parintii care constientizeaza importanta rolului pe care ei il au in viata copiilor. Uneori devine obsesiva aceasta idee, foarte multi parinti cazand in extrema suprasolicitarii copiilor din acest punct de vedere, fie din exces de zel, fie din dorinta prea mare de a le face un bine, copiii devenind reticenti la toate cerintele parintilor de a invata si de a citi.

Cea mai mare greseala pe care o fac parintii este sa isi dea seama mult prea tarziu de acest lucru, gandindu-se ca il primii ani de viata nu au cum sa ii ajute pe copii sa devina mai atasati de carte sau, mai bine spus, de carti. Nimic mai gresit. inca din primii ani, chiar daca ei nu stiu inca sa citeasca, un parinte poate sa isi aduca aportul foarte important in apropierea copilului de carti, prin lectura proprie. si sunt o multime de carti pentru copii pe piata, care asteapta cuminti sa fie rasfoite de parinti si copiii.

Creand un obicei din lectura impreuna cu copilul, acesta nu va mai gasi nimic respingator in lectura cartilor mai tarziu, cand va putea sa citeasca singur. Nu spune nimeni ca trebuie sa ii invatati pe copii sa citeasca de acasa, ci doar sa le cititi povesti si chiar carti care ii atrag, lasandu-i si pe ei sa urmareasca in carte pe masura ce avansati in poveste. Ilustratiile din cartile pentru copii ii vor atrage si mai mult si va vor face munca mai usoara. 

Iar pentru a face lectura si mai atragatoare, exista acum pe piata din Romania cartile personalizate pentru copii, introduse de editura Elefantul Meu. Sunt carti pentru copii cu povestioare noi, pe care nu le cunoastem inca, dar care au avantajul de a putea incorpora orice nume de copil. Bineinteles, cartile se realizeaza la comanda, deci trebuie sa avem rabdare ca aceste carti sa ajunga la noi, tocmai pentru ca fiecare carte este unica prin schimbarea numelui personajului principal cu cel al copilului care urmeaza sa se bucure de ea.

De asemenea, in unele carti, poti alege chiar si locatia in care se desfasoara actiunea povestii si chiar numele personajului secundar, care poate fi chiar al celui mai bun prieten. Aceste aspecte fiind unele comune pentru copil, acesta va indragi chiar mai mult cartea. si pentru ca nu toti copiii raspund la aceeasi poveste, povestile sunt diferite in functie de varsta copiilor, cu tematici diferite si cu cele mai interesante aventuri. 

Aceste carti personalizate vor fi preferatele copiilor, regasindu-se chiar pe ei in persoana personajului principal, ceea ce ii va face sa se apropie tot mai mult de lumea lecturii. isi vor dori tot mai mult sa descopere noi povesti si, astfel, se vor obisnui sa aiba un contact constant cu cartile. Iar acest lucru va face mult mai usoara dezvoltarea vocabularului, a imaginatiei si a intelectului fiecarui copil, ceea ce isi doreste orice parinte pentru copilul sau. 

Alege si tu cartea potrivita pentru copilul tau acum! Nu mai este timp de pierdut! Sunt carti pentru copii chiar de la 1 an. Fa primul pas in dezvoltarea copilului cat mai curand.

Articole recomandate

Citeste si despre