3 activitati sportive care combat obezitatea infantila

/ / Modificat: 2021-08-01
3 activitati sportive care combat obezitatea infantila

Obezitatea infantila este una dintre cele mai frecvente afectiuni pediatrice. Aceasta este, din pacate, tot mai frecventa in randul copiilor, din cauza alimentatiei si a lipsei de miscare.

Supraponderabilitatea si obezitatea in cazul copiiilor sunt deosebit de periculoase deoarece pot duce la aparitia a numeroase boli precum diabetul, cresterea colesterolului in sange, hipertensiune arteriala si scurtarea sperantei de viata. 

Obezitatea infantila poate fi prevenita sau tratat prin simple schimbari in rutina copiilor. Una dintre cele mai importante este inscrierea acestuia intr-un club sportiv.

Sfaturi pentru prevenirea si combaterea obezitatii infantile

Obezitatea infantila este cauzata de doi factori majori. O alimentatie defectuoasa si lipsa de miscare (sedentarismul).

Ca mama, este de datoria ta sa-i asiguri copilului o alimentatie sanatoasa si sa te asiguri ca face miscare si ca nu sta toata ziua in casa jucandu-se pe calculator sau tableta ori uitandu-se la televizor.

Daca micutul tau sufera deja de cresterea in greutate este important sa mergi cu acesta la un nutritionist specializat in nutritia pentru copii, care sa-i faca un plan adecvat varstei si nevoilor lui.

Sportul, cel mai bun mod de a combate obezitatea

Sportul joaca un rol foarte important in dezvoltarea copiilor, nu doar pentru prevenirea sau combaterea obezitatii. Este important ca cei mici sa practice un sport in mod regulat.

Pentru ca acesta sa nu se plictiseasca sau sa nu urasca sportul este important sa alegi o activitate fizica pe placul copiilor. Iata insa care sunt cele mai bune sporturi care previn si combat obezitatea infantila.

1. Fotbal, baschet si volei

Sunt cele mai frecvente sporturi din lume si reprezinta o alternativa excelenta pentru a promova obiceiuri sanatoase de viata si pentru a preveni sau combate sedentarismul.

In plus, fiind sporturi extrem de populare si apreciate de copiii de toate varstele, nu este deloc dificil sa gasesti un club la care sa-ti inscrii copilul. Exista chiar si optiuni gratuite precum terenurile din parcurile publice. Are nevoie doar de o minge si cativa parteneri de joc.

Fotbalul, baschetul si voleiul ofera multe avantaje asociate cu gama lor mare de miscare si intensitate. Din acest motiv, copiii care le practica consuma multa energie si asta favorizeaza controlul greutatii.

2. Inot si ciclism

Atat inotul, cat si ciclismul sunt considerate cele mai complete sporturi din lume. Insa, pentru a le practica este necesar sa iti inscrii copilul la scoli specializate.

Practicarea regulata a acestor sporturi nu doar ca evita aparitia obezitatii ci are si numeroase beneficii asupra dezvoltarii fizice si psihologice pentru copii. Trebuie remarcat faptul ca ambele sporturi intaresc rezistenta si capacitatea cardiovasculara a celor care il practica.

3. Plimbari

Plimbarile sunt principala activitate fizica pe care oamenii trebuie sa o practice. Este o activitate care se poate face in familie, fiind ocazia perfecta pentru a petrece timp de calitate impreuna cu micutii tai.

Sursa foto: piqsels.com

Taguri Activitati afara Obezitate infantila

Articole recomandate

Citeste si despre