Relatia cu personalul de la gradinita

/ / Modificat: 2011-07-19
Relatia cu personalul de la gradinita

art_gradinitaRelatia pe care o ai cu personalul gradinitei la care ai inscris copilul este importanta pentru a-l ajuta sa se adapteze mai usor, sa fie in siguranta si sa se dezvolte armonios.

Treaba ta nu se termina atunci cand inscrii copilul la gradinita si nici nu poti rasufla usurata. Trebuie ca impreuna cu educatoarea si personalul instiutiei sa deveniti o echipa care are ca scop bunastarea si siguranta micutului! Iata cateva trucuri prin care sa consolidezi relatia cu personalul gradinitei!

Ai grija sa iei copilul la timp de la gradinita!

Fa efortul de a veni mereu la timp la terminarea programului. Numai asa vei castiga respectul celor care lucreaza acolo si vor fi dornici sa te ajute mereu. Atunci cand apar urgente, anunta si ai grja ca acestea sa nu apara saptamanal!

 

Fii pregatita cu toate actele copilului, inca de la inscriere!

Niciunei educatoare sau directoare nu ii place sa umble dupa parinti pentru a-i ruga sa completeze dosarul (copii dupa certificat, fisa medicala etc.) pentru inscriere. Fii prompta si nu da de furca acestora. Nu are rost sa periclitezi relatia voastra dintr-atat!

 

art_3_gradinitaAdu la cunostinta problemele tale doar directoarei!

Daca esti nemultumita de educatoare sau de alte angajate din gradinita, nu te duce sa te certi cu ele. Cel mai bine este sa ai o discutie cu autoritatea institutiei. Directoarea va rezolva problemele si va sti cum sa procedeze cu tact si diplomatie. Nu vrei sa te pui rau cu educatoarea copilului tau!

Raspunde prompt la mesajele pe care le primesti de la institutie!

Tot ce primesti de la gradi este in interesul copilului tau. Asadar, cu cat raspunzi sau le rezolvi mai repede, cu atat copilul tau va avea de beneficiat.

 

Prezinta-te la intalniri si sedinte cu parintii!

Acestea sunt facute special pentru parinti, asadar prezenta trebuie sa fie obligatorie. Educatoarele si directoarea isi rup adesea din timpul liber pentru a intampina parintii in astfel de intalniri. Este lipsit de bun simt sa lipsesti.

Raporteaza bolile, alergiile si sensibilitatile medicale ale copilului de la inscriere!

Daca vrei ca micutul tau sa fie in siguranta si sa nu le pui pe angajate intr-o situatie dificila, sigura-te ca afla din timp tot ce este nevoie pentru a avea grija cum trebuie de cel mic. Sunt boli, ca de exemplu cele ale copilariei, de care e bine ca personalul institutiei sa stie daca le-a avut sau nu, pentru a-l proteja pe el, dar si pe ceilalti copii.

 

Fii intotdeauna cu plata la zi!

Nu da bine si intri pe lista "neagra" a institutiei daca esti genul de persoana mereu datornica. Atunci cand platesti gradinita la timp le arati respectul pentru munca lor si practic, le asiguri traiul de zi cu zi.

Anunta personalul daca se intampla evenimente speciale in viata copilului!

Fie ca e vorba de vacante, aniversari sau evenimente negative ca decese, imbolnaviri, este bine ca educatoarea sa fie informata ca micutul ar putea avea o zi sau o perioada mai proasta. In acest fel ele vor sti cum sa aiba mai usor si mai bine grija de prichindel.

Relatia cu personalul gradinitei la care este inscris copilul se cladeste cu respect si bun simt. Ai grija sa arati aceste lucruri, pentru a primi la randul tau acelasi raspuns.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie personal gradinita Gradinita copii Ingrijire copii Siguranta copil Verificare gradinita copil

Articole recomandate

Citeste si despre