Au inceput inscrierile la gradinita pentru anul scolar 2015 – 2016

/ / Modificat: 2015-05-11
Au inceput inscrierile la gradinita pentru anul scolar 2015 – 2016

De astazi, 11 mai, parintii trebuie sa ii inscrie pe copiii care intra din septembrie pentru prima data la gradinita

Etapa este rezervata copiilor nou-veniti in invatamantul prescolar, in timp ce in paralel, din 27 aprilie si pana la 1 august, se desfasoara si reinscrierea copiilor care sunt deja la gradinita in acest an scolar si care in anul scolar 2015-2016 vor fi in grupa urmatoare. 

Conform calendarului privind cuprinderea copiilor cu varste intre 3 si 6 ani in invatamantul prescolar, luni, 11 mai, incepe etapa rezervata inscrierii copiilor nou-veniti.

Ministerul anunta ca le-a cerut inspectoratelor scolare judetene "sa asigure toate masurile necesare finalizarii pana la data de 1 august 2015 a tuturor procedurilor de inscriere si reinscriere in invatamantul prescolar". 

Pentru anul scolar 2015-2016, au fost alocate 665.000 de locuri in invatamantul prescolar (toate grupele de varsta: mica, mijlocie si mare), precizeaza Ministerul Educatiei.

Gradinitele trebuie sa afiseze, "la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii: capacitatea institutiei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2015-2016 (pe grupe de varsta), criteriile generale stabilite de Consiliul de administratie pentru inscrierea copiilor, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada stabilita) din totalul disponibil", se arata in comunicat. 

Criteriile generale sunt aprobate de Consiliul de administratie al unitatii de invatamant si se aplica in baza unor documente doveditoare, prezentate de parintii/reprezentantii legali ai copilului. Exemple de criterii generale, potrivit Ministerului: apropierea de domiciliul copilului, existenta unui frate/a unei surori al/a copilului, inmatriculat/inmatriculata in unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea, parinte/tutore unic intretinator de familie, existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului. Perioadele de inscriere si reinscriere la nivelul fiecarei gradinite si orarul aferent sunt stabilite de conducerea unitatilor de invatamant. 

Ministerul anunta ca inscrierile la gradinite pot continua si dupa data de 1 august, in limita locurilor disponibile.

Dupa finalizarea etapei de reinscriere, ocuparea locurilor libere se va face astfel:

in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 2-3 ani)

in limita locurilor ramase si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare, pe care gradinitele le aplica atunci cand exista mai multe solicitari decat numarul de locuri 

Sursa articol: http://www.hotnews.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre