Tratarea dintilor de lapte

Intrebare:

- Am un baietel de 2 ani si 4 luni si avem o problema cu dintisorii. Au inceput sa se carieze cei din fata. As dori sa va intreb daca exista ceva impotriva cariilor, avand in vedere varsta copilasului, mentionez ca am consultat un medic stomatolog care mi-a raspuns ca este prea mic pentru un control stomatologic si ca oricum acesti dinti se vor schimba. Chiar nu se poate face nimic in acest moment? Trebuie sa astept pana se schimba dintii?

Raspuns:


 

Dintii de lapte se trateaza obligatoriu!

Adesea, parintii isi aduc copii la cabinetul stomatologic cand dintii frontali sunt pigmentati sau se sparg datorita cariilor. Dintii frontali se plombeaza sau chiar se pun coroane dentare frontale (asemenea restaurare este indicata pana la varsta de 3, maxim 4 ani).

In aceasta perioada se parcurge faza de dezvoltare a vorbirii, in cadrul careia dintii frontali au o importanta decisiva pentru invatarea corecta a pronuntiei sunetelor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Mirela Comancianu

Medic primar stomatolog, multiple competente in ocluzologie.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul