Transpiratia abundenta

/ / Modificat: 2006-11-03
Transpiratia abundenta
Intrebare:

- Ma numesc Nicoleta si sunt mama unui baietel de 1 an si 9 luni. De aproape doua saptamani mi-am propus sa imi dezvat copilul de pampers, profitand de vremea calda. In acest timp am reusit sa spuna pipi/caca si inainte si dupa ce face. Problema noastra insa, este ca fiul meu fuge de olita cat il tin picioarele. Il asez cu forta pe oala, sta pe ea plangand sau suparat si cand simte ca ii vine parca i-ar fi frica sa faca in ea si se ridica. Afara avem aceeasi problema: spune pipi dar nu ma lasa sa-l dezbrac, se uita cum face pe el. Mentionez ca am incercat sa-l asez si pe reductorul wc, dar - acelasi lucru! Ce sa fac? Eu credeam ca tot greul consta in a simti cand ii vine dar se pare ca la noi nu asta este problema.

Raspuns:




 

Stimata doamna, in principiu nu este normal sa transpire abundent daca este imbracat sumar si in incapere nu este foarte cald. De aceea va recomand sa va prezentati la medicul dumneavoastra pediatru pentru efectuarea unor investigatii si in cazul identificarii unor deficiente inceperea unui tratament tintit.

Transpiratia abundenta, in special nocturna si cefalica, este unul dintre simptomele clasice si foarte tipice ale rahitismului la copii, alaturi de intarzierea cresterii, a aparitiei dintilor si a inchiderii afontanelei, precum si a imbolnavirilor frecvente.

Dandu-i copilului sa manance branza de vaci, ii veti creste concentratia sangvina de calciu, dar fara admninistrarea de vitamina D, acest calciu se elimina renal, nu se depune unde trebuie. Vitamina D nu se poate obtine decat prin expunerea vara la soare, iar in restul anului, prin ingestia de vitamina D medicamentoasa.

Alimentatia cu prea multe fainoase este extrem de nesanatoasa, si pentru

ca ingrasa,si pentru ca impiedica absorbtia vitaminelor si a fierului (rezulta deci anemie). In mod normal, este interzis sa li se dea copiilor sa manance banane, gris, biscuiti, pufuleti, macaroane, paine alba, cartofi prajiti, dulciuri in abundenta.

Acestea sunt doar cateva dintre alimentele toxice, dar lista lor ar putea continua cu carnea, margarina, conservele, uleiul rafinat etc. Nu uitati ca toate bolile cronice ulterioare sunt urmare a alimentatiei nesanatoase inceputa inca din copilarie.

In plus, va recomand sa efectuati si un examen coproparazitologic, dat fiind ca una dintre cauzele cele mai frecvente ale agitatiei nocturne sunt oxiurii.

Dr. Dana Paduraru -Chirurgie pediatrica -

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre