Ce NU trebuie sa faci niciodata daca e vant puternic si te afli intr-un spatiu deschis cu copilul

/ / Modificat: 2023-04-02
Ce NU trebuie sa faci niciodata daca e vant puternic si te afli intr-un spatiu deschis cu copilul

Vântul se măsoară pe o scală cunoscută sub numele de scara Beafurt, marcată în grade de la 1 la 12, de la o briză ușoară de mare, atunci când ne aflăm confortabil pe plajă, până la un uragan, genul de vânt care spulberă casele și smulge acoperișurile.

Punctul mediu înainte de o furtună este 4, și ar putea fi definit ca un vânt ușor care se ridică cu puțin praf, și puțin altceva.

La nivelul 5 găsim acel vânt care ne incomodează atunci când mergem, acel vânt care ne întoarce umbrela pe dos.

Problema apare atunci când ajungem între 7 și 9 pe scală. Atunci devine cu adevărat rău, deoarece vântul are în jur de 70 km pe oră până la 90 și este capabil să facă pagube serioase, cum ar fi să smulgă țiglele de pe acoperișuri, panouri și chiar crengi de copaci. În această perioadă este bine să ne luăm măsuri extreme de precauție, mai ales când suntem cu copii.

Ce ar trebui să facem în cazul în care este un vânt puternic?

1- Dacă locuiți în apropierea mării, nu ieșiți cu barca și nu mergeți la pescuit pe diguri sau pe faleze, deoarece este ușor pentru copilul dumneavoastră să fie spulberat de o rafală de vânt sau dus de un val.

2- Nu vă plimbați pe promenadele unde valurile lovesc puternic sau în apropierea nisipului de pe plajă, dacă nu vreți ca copilul  să ajungă cu ochii plini de nisip.

3- Nici să nu vă gândiți (trebuie să fiți nebun) să profitați de vânt pentru a vă învăța copilul să facă windsurf, să navigheze sau orice alt sport maritim, chiar dacă sunteți expert în domeniu, deoarece ar putea traversa jumătate de ocean înainte ca vântul să se oprească.

4- Dacă locuiți în mediul rural, feriți-vă de stâlpii sau pilonii de electricitate, de gardurile și împrejmuirile care delimitează fermele și de copacii bătrâni.

5- Dacă locuiți în oraș, nu vă apropiați de parcurile în care există leagăne care pot fi defecte sau vechi, deoarece piesele se pot desprinde și pot lovi copilul, sau unde sunt copaci, deoarece crengile se pot rupe ușor și pot cădea cu toată greutatea lor pe copil.

6- Stați departe de case vechi, ziduri abandonate, clădiri în construcție sau schele, deoarece acestea ar putea să cadă peste copil și să-l ucidă.

7- Nu treceți pe sub streșinile caselor, balcoane sau case cu ghivece de flori la ferestre. Feriți-vă de țiglele și obloanele de acoperiș desprinse, deoarece acestea se pot desprinde ușor și ați putea ajunge să aveți cel puțin un gol.

8- Atenție la panourile publicitare și copertinele de pe stradă.

9- Nu mergeți cu cortul, iar dacă mergeți cu cortul, bateți-l în cuie de pământ, sau mai bine nici nu-l montați și căutați un adăpost.

10- Și, una dintre cele mai importante recomandări dintre toate: nu faceți focul. Ați putea lua foc cu toții sau ați putea da foc întregii păduri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fenomene meteo copii

Articole recomandate

Citeste si despre