Remedii traditionale pentru durerea in gat. Cum sa-ti ajuti copiii sa treaca mai usor peste raceala

/ / Modificat: 2021-11-04
Remedii traditionale pentru durerea in gat. Cum sa-ti ajuti copiii sa treaca mai usor peste raceala

Copiii racesc des, iar durerea in gat este unul dintre simptomele comune, pe care toti copiii le au cel putin o data in viata. Aceste dureri ii fac pe copii sa se simt inconfortabil. De multe ori mancatul, in aceasta perioada, este foarte dificil.

Exista insa cateva remedii traditionale care pot ameliora durerea in gat a copiilor. Acestea insa nu inlocuiesc vizita la medic si tratamentele conventionale pentru afectiunea de care sufera copilul, ci vin in completarea acesteia, pentru a scadea disconfortul resimtit de copil si pentru a-l ajuta sa treaca mai rapid peste raceala.

Durere in gat? Mergi la medic!

Primul lucru pe care terbuie sa-l faci cand copilul acuza dureri in gat, este sa mergi la medic. Durerile in gat au numeroase cauze. In urma unui consult si, daca este necesar, a unei analize, medicii vor ercomanda tratamentul adecvat.

Remedii traditionale pentru ameliorarea simptomelor durerilor in gat la copii 

Dupa ce ai mers cu copilul la medic si a inceput tratamentul pentru recuperare, poti apela si la cateva remedii traditionale pentru ameliorarea simptomelor si a scaderii disconfortului resimtit de copil. Iata care sunt acestea:

1. O buna hidratare

Hidratarea corespunzatoare a mucoasei faringiene este esentiala pentru a ameliora disconfortul din aceasta zona. In cazul deshidratarii scade productia de saliva si de mucus care lubrifiaza aceasta cavitate, ceea ce sporeste iritarea ei.

Chiar daca inghitirea este incomoda, insistati ca copilul dumneavoastra sa bea multe lichide, cum ar fi apa si ceai. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei iar ceaiul putin caldut. Temperaturile extreme (rece – fierbinte) trebuie evitate deoarece ambele agraveaza senzatia de durere in gat.

2. Gargara cu apa sarata

Daca micutul tau are varsta necesara pentru a putea face gargara, o gargara cu apa sarata poate ameliora durerea in gat. De obicei, acest remediu este indicat copiilor de peste sase ani. Cei care sunt mai mici au tendinta de a inghiti lichidul.

Solutia salina se prepara folosind o lingurita de sare la 250 ml apa calda. Se amesteca bine pana cand sarea se topeste, apoi se face gargara.  Procedeul de poate repeta de doua-trei ori pe zi. 

3. Ceai cu miere

Ceaiul cald indulcit cu miere poate fi unul dintre cele mai populare remedii casnice pentru durerile de gat la copii. Ceaiul hidrateaza membranele mucoase, iar mierea, bogata in vitamine si oligoelemente, actioneaza ca antiinflamator si antimicrobian. De asemenea, ajuta la reducerea tusei tipice racelilor.

Ideal ar fi sa imbogatesti acest preparat cu cateva picaturi de lamaie (sursa de vitamina C). 

4. Alimente usor de inghitit

Pentru un copil racit este esential sa fie hranit corespunzator. Deoarece durerea in gat este un disconfort urias la inghitire, trebuie sa acorzi atentie alimentelor date copilului. De regula, supele crema, piureul, legumele pasate, sunt ideale in aceasta perioada.

De asemenea, este important sa se evite alimenta tari precum coaja de paine, cruste, aluaturi tari, si orice alte alimente care provoaca disconfort la inghitire.  De asemenea, alimentele acide precum fructele si produsele lactate, pot creste disconfortul si trebuie evitate.

5. Abur

Membranele mucoase lubrifiate amelioreaza simptomele, asa ca respirarea aerului umed ajuta la calmarea durerilor de gat. Pornirea unui umidificator cu ceata rece in camera poate fi de ajutor.

Sursa foto: pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre