Poveste tulburatoare: un bebelus s-a trezit din coma si i-a zambit tatalui sau. "Este un miracol"

/ / Modificat: 2019-10-28
Poveste tulburatoare: un bebelus s-a trezit din coma si i-a zambit tatalui sau.

Parintii unui bebelus de 14 luni au trecut prin pline de groaza, cand intr-o dimineata au vazut ca micutul lor nu mai respira. Au chemat imediat ajutor, iar medicii ajunsi la fata locului l-au resuscitat minute in sir. Dupa ce a ajuns la spital, Michael a fost bagat in coma indusa pentru a-i proteja creierul, scrie CNN.

Baietelul s-a trezit din coma abia dupa cinci zile si primul lucru pe care l-a facut a fost sa ii zambeasca tatalui sau. Micutul facuse un stop cardiac.

"Am sa pretuiesc aceasta clipa cu toata inima. A devenit cea mai fericita clipa din viata mea. Este un miracol viu si suntem mandri de el," a spus mama lui, Emma Labuschagne.

A fost diagnosticat cu o tumoare rara

Familia Labuschagnes, care mai are alti doi copii, a aflat ca Michael are un fibrom cardiac. Este o tumoare care poate bloca fluxul de sange catre inima si are 5 centimetri. Este imensa in comparatie cu inima mica a bebelusului, au spus medicii. 

Acestia le- au spus parintilor lui Michael ca boala lui este atat de rara, incat niciun chirurg din Regatul Unit nu si-ar asuma riscul sa-l opereze. In aceasta situatie existau doua variante: sa astepte la rand pentru un transplant de inima sau sa gasesca un chirug in strainatate.

Disperati, parintii s-au interesat si au aflat de un spital pentru copii din Boston (SUA), care detine aparatura necesara pentru o astfel de operatie, cu o rata de supravietuire de 100% in ultimii 10 ani. Costul unei astfel de interventii se ridica la 147.000 de dolari.

regatul unit

"Cand am primit raspunsul celor de la spitalul Boston ca este eligibil pentru operatie, nu ne-a mai pasat de costuri. Platim oricat e nevoie pentru a salva viata fiului nostru," a spus Emma. Ea si sotul ei au inceput sa stranga bani primiti din donatii.

Pentru a supravietui pana la plecare in Statele Unite, progaramata in luna aprilie 2020, Michael este conectat la un defibrilator intern si un stimulator cardiac care ii sustin inima. Mama sa a declarat pentru CNN ca micutul ia de 4 ori pe zi medicamente, care adesea ii provoaca reactii adverse, cum ar fi dureri de stomac, diareea si sensibilitatea pielii care il impiedica sa iasa la soare. 

"Uitati-va la el, face ce face orice bebelus normal. Zambeste tot timpul. Fratii lui il adora si el este micutul nostru luptator. Suntem recunoscatori ca il avem, chiar si cu problemele lui medicale," a continuat mama lui Michael.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus coma

Articole recomandate

Citeste si despre