Impotenta motorie la copil

/ / Modificat: 2010-08-02
Impotenta motorie la copil
Intrebare:

- Acum o luna fetita mea in varsta de 1 an si 5 luni s-a trezit si nu mai putea pasi cu piciorul drept. Am mers de urgenta la spital a facut radiografii insa nu avea nimic fracturat. Ni s-a recomandat repaus 2 zile si nurofen. As dori sa stiu care ar putea fi cauza si daca faptul ca noi mergem la plimbare numai pe jos de la 1 an are vreo importanta.

Raspuns:





 

Informatiile furnizate de dumneavoastra sunt foarte vagi. Nu precizati “de ce nu mai putea pasi”: acuza durere la mers sau piciorul era flasc (moale) sau dimpotriva rigid, spastic? Cat timp a durat aceasta situatie? S-a remis complet?

Impotenta functionala a unui membru poate aparea din diverse cauze: de la afectiuni ortopedice (fracturi, entorse, luxatii), afectiuni musculare si pana la afectiuni neurologice.

Pe de alta parte, fiind vorba de un copil atat de mic, este dificil de apreciat (in absenta unui examen clinic sau a unor investigatii) daca era in imposibilitatea de a pasi intr-adevar sau refuza sa paseasca din anumite motive.


Plimbarile pe jos cu copilul sunt benefice si nu au efecte negative asupra unui copil sanatos.



Sfatul meu este sa va adresati (daca nu ati facut-o) unui medic pediatru pentru un examen clinic general, in urma caruia acesta va poate indruma in continuare daca este cazul spre un medic neurolog.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre