Importanta jucariilor in dezvoltarea copilului

/ / Modificat: 2011-10-10
Importanta jucariilor in dezvoltarea copilului

copil_fantanaPe masura ce cresc, copilasii au necesitati diferite, isi schimba masura la hainute, isi schimba alimentatia. Un lucru este insa constant: Joaca.

Stiai ca joaca este calea naturala prin care toti copiii invata? Jocul ii face pe micuti activi si atenti. Le stimuleaza simturile, le incita curiozitatea si le da increderea in sine sa descopere lumea din jur.

In plus, joaca pregateste baza pentru invataturile viitoare. Se estimeaza ca, odata ce copilul a implinit 5 ani, 90% din tiparele lui mentale sunt deja formate. Deci cheia este sa inveti cat mai mult cat esti mic.

Jucandu-te cu puiul tau, puteti petrece momente minunate si, in acelasi timp, il poti ajuta sa invete cat mai mult.

Fa-l sa se miste, pune-i intrebari, incurajeaza-i curiozitatea si imaginatia; iar atunci cand cauti jucarii, alege unele care sa il fantana_magica_cutiestimuleze: de exemplu, jucariile din gama Playskool de la Hasbro sunt gandite special pentru a incuraja dezvoltarea abilitatilor celor mici.

Playskool ofera un ajutor pretios mamicilor si o jucarie distractiva prichindeilor – Fantana Magica – Busy Ball Popper! Jucaria ii atrage pe cei mici in primul rand prin mingiutele colorate si sunetele distractive. Fantana Magica – Busy Ball Popper - este recomandata copilasilor incepand cu varsta de 9 luni, dar creste odata cu bebe!

Cand este inca foarte mic, bebelusul va sta si va incerca sa prinda bilele care sar. Chicotelile de incantare sunt garantate de cele 8 cantece diferite, care fac totul si mai distractiv. Iar indata ce se poate ridica, cel mic va urmari curios prin camera mingiutele care sar din fantana.

fantana_magica

Insa bilutele neastamparate si efectele sonore aduc mai mult decat distractie; ele incurajeaza dezvoltarea miscarilor ochilor. La nastere, bebelusii nu vad foarte bine la distanta si miscarile ochilor sunt adesea intamplatoare si necoordonate. Pentru a ajunge la miscari naturale ale ochilor, copilul trebuie sa isi exerseze muschii urmarind obiecte care se misca incet.

Privitul obiectelor care se misca de la stanga la dreapta si care se apropie si se departeaza ii ajuta pe cei mici sa isi intareasca abilitatile vizuale.

Iar mingiutele care se invart si sar din fantana sunt special create in acest sens. Pe viitor, modul in care urmareste acum mingiutele cu ochisorii va deveni un element cheie in urmarirea literelor in pagina, atunci cand va invata sa citeasca.

Busy Ball Popper ofera multa joaca pentru micutul in crestere, si in acelasi timp il ajuta sa-si imbunatateasca abilitatile vizuale, abilitatile motrice fundamentale si coordonarea mana-ochi. De aceea Playskool spune ca... este mai mult decat joaca.

Jucariile se gasesc in general in retelele de hypermarketuri si in magazinele specializate de jucarii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii bebelusi Jucarii copii Dezvoltare bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre