Cum alegi cadoul potrivit pentru un copil mic

/ / Modificat: 2020-09-21
Cum alegi cadoul potrivit pentru un copil mic

Fie ca este vorba despre o aniversare, un anumit eveniment marcant din viata, o sarbatoare sau daca pur si simplu vrei sa ii arati ca il iubesti, cele mai populare cadouri care pot fi oferite unui copil raman jocurile si jucariile. In mod evident, fiecare copil merita un cadou potrivit pentru varsta lui.

Unui micut ii poti oferi jocuri de constructie, pentru a-i imbunatati logica. O cutiuta de accesorii de patiserie ii va permite sa gateasca alaturi de tine prajituri sau torturi. Jocurile cu numere, animale, culori, litere si forme il ajuta sa isi dezvolte capacitatile intelectuale. Cartile cu povesti si imagini ii stimuleaza creativitatea si vocabularul, simtul de observatie si capacitatea de concentrare. Un costum distractiv ii permite copilului sa-si foloseasca imaginatia transformandu-se intr-un supererou. Iata mai jos ce cadouri sunt potrivite pentru un copil mic.

Puzzle-urile

Puzzle-ul este un joc esential pentru copii si, indiferent de forma lui, nu se demodeaza niciodata. Este important sa alegi un puzzle adaptat varstei, altfel exista riscul sa nu fie interesat de el. Unui copil de 2 ani poti sa ii oferi un puzzle cu maximum zece piese, in timp ce celui de 4 ani ii poti cumpara unul de pana la 50 de bucati. Pe scurt, numarul pieselor creste si dimensiunea lor scade odata cu inaintarea in varsta. Celor mici, puzzle-ul le permite dezvoltarea abilitatilor motorii fine si apoi a logicii si a capacitatii de concentrare. Din acest motiv, un puzzle este o idee excelenta de cadou pentru o zi de nastere sau pentru Craciun.

Jucariile

Jucariile sunt un instrument foarte util pentru dezvoltarea senzoriala, psihologica si motorie. Prin urmare, este important sa stii care sunt nevoile copilului in functie de stadiul de dezvoltare, nu neaparat de varsta lui. Unii copii se dezvolta si se maturizeaza mai repede, altii, mai incet. In primii ani de viata trebuie favorizate jucariile pentru dezvoltarea simturilor si abilitatilor motrice. Apoi poti continua cu lego, versiunea cu caramizi mari, si diverse jucarii pentru care isi manifesta mai mult interesul, iar in jurul varstei de trei ani, poti sa ii oferi diverse jocuri de societate simple.

Hainutele

Daca vrei sa oferi copilului altceva decat jucarii, poti alege niste haine dragute. De obicei, cei mici sunt foarte incantati si fericiti cand isi imbraca hainele noi, mai ales daca sunt imprimate cu imaginea supereroilor preferati. Copiii vor fi fericiti sa primeasca un tricou cu logoul personajului de desene animate favorit sau cu un imprimeu care are legatura cu hobby-urile lor. Nu uita de accesorii, o sapca sau bijuterii adecvate varstei. 

Obiectele decorative

Autocolantul este, in prezent, unul dintre cele mai populare accesorii decorative, in special pentru camera unui copil. Daca ii plac dinozaurii, este pasionat de spatiu ori ii plac unicornii, in mod sigur vei gasi un autocolant potrivit. O rama foto decorata jucaus, pentru o fotografie cu parintii, poate fi un cadou bun pentru dulapul de langa pat. O lampa de noapte decorativa poate sa ajute copilul sa adoarma mai usor. O cutie de depozitare frumoasa este, de asemenea, un cadou ideal, pentru ca poate servi la depozitarea jucariilor. 

Cadourile personalizate

Cadourile personalizate sunt adesea obiecte gravate sau decorate cu personajele lor preferate sau cu o fotografie a celui mic. O decoratiune pentru perete cu prenumele copilului, autocolante personalizate, o cana imprimata cu o fotografie, un plus cu poza, o sticla gravata, o pusculita in forma de personaj de desene animate – toate acestea sunt variante binevenite pentru un dar. 

Momentul in care copilul isi desface cadoul poate fi unul magic. In alegerea darului, tine cont de varsta, de nivelul de dezvoltare si de gusturile lui si nu uita ca, de cele mai multe ori, calitatea este cea care primeaza.

Sursa foto: Pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre