Alunga plictiseala copilului tau. Activitati distractive

/ / Modificat: 2014-01-20
Alunga plictiseala copilului tau. Activitati distractive





 

Cand ai un bebelus in varsta de peste un an, daca nu ii gasesti ocupatii interesante, se poate plictisi usor de jucariile lui si apoi te va sacai pe tine.

Incearca sa nascocesti activitati care sa va faca timpul petrecut impreuna mai distractiv, mai ales daca esti obligata sa stai cu el in casa din diferite motive (cel mic e racit etc.).

 Ce e de facut ca sa il tii pe cel mic ocupat

Poate fi chiar complicat ca tii un copil mic ocupat, asa ca iata niste sugestii de petrecere a timpului in doi:

• Copiii iubesc abtibildurile.

Cumpara un pachet de abtibilduri si niste hartie groasa colorata, din librarii, si ajuta-ti bebelusul sa lipeasca abtibilduri pe ea. Celor mici le face placere aceasta activitate, insa nu sunt atat de interesati de rezultat cat de procesul in sine la aceasta varsta.

• Faceti un colaj.

Cumpara o rola de hartie autoadeziva transparenta si lipeste-o pe suprafata mesei la care veti sta. Copilul tau va putea atunci sa faca un colaj din orice materiale care se lipesc de hartia de pe masa si chiar sa deseneze pe ea.

Poti incerca sa folosesti si buline de hartie sau hartie colorata taiata sub forma de confetti – cei mici adora sa presare confetti pe masa si apoi sa apese cu degetele pe el pentru a-l face sa se lipeasca.

Atunci cand ati terminat, lipeste inca o bucata de hartie autoadeziva transparenta peste cea de pe masa si vei obtine o veritabila opera de arta a micutului tau.

Retine ca un copil mic in varsta de un an si jumatate poate fi distrat de astfel de activitati, insa nu este interesat de produsul final al activitatii sale. Acest aspect apare in timp, asa ca, pana atunci, poti fi tu mandra in locul lui de reusita pe care a avut-o.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati distractive bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre