Sfaturi pentru ca prima vizita la frizer a copilului sa fie un succes

/ / Modificat: 2017-09-28
Sfaturi pentru ca prima vizita la frizer a copilului sa fie un succes

Mersul la frizerie cu copilul se poate dovedi a fi o experienta memorabila, dar poate fi si foarte stresanta, mai ales daca micutul tau nu este pregatit din punct de vedere emotional. Copilul se poate speria la vederea foarfecelor sau la auzul zgomotului produs de masina de tuns. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa treci cu brio peste prima vizita la frizer!

Apeleaza la un frizer pentru copii

Asigura-te ca salonul la care ai facut programarea are frizeri cu experienta in tunsul copiilor. Acest lucru este foarte important, mai ales daca prichindelul tau este mai neastamparat din fire si stii ca se foieste des pe scaun cand se plictiseste sau cand nu mai are rabdare. 

Stilistii cu experienta stiu cum sa abordeze un copil aflat pentru prima oara la frizer. Multi copii se simt anxiosi la prima vizita in salon, unde e plin de oameni necunoscuti. In plus, acoperirea cu pelerina si vederea foarfecelor le poate induce un sentiment de teama. Frizerul le va vorbi bland, explicandu-le ca le va aranja parul pentru a arata mai frumos si pentru a fi pieptanat mai usor. 

Cere ajutorul unui prieten

Daca stii ca cel mic a prins drag de un prieten de familie sau ruda, cere-i persoanei respective ajutorul, chemand-o cu voi la salon. Cel mic va fi mult mai linistit daca va vedea un chip familiar intr-un loc strain, plin de necunoscuti. 

Spala parul copilului acasa

Daca cel mic este anxios din fire si nu ii place sa fie spalat pe cap, este foarte posibil sa nu isi doreasca sa fie spalat pe par de un strain. Pentru a evita stresul suplimentar, spala parul copilului acasa.

Pregateste-l emotional din timp

Citeste-i copilului povesti despre tuns si despre minunile pe care le pot face foarfecele si celelalte ustensile utilizate de frizer. In felul acesta, copilul isi poate face o idee despre cum este la salon si ceea ce se intampla acolo.

Cu siguranta are niste super-eroi preferati sau personaje pe care le admira. Foloseste-te de aceste "arme" si spune-i copilului ca va semana cu supereroul respectiv daca va merge la frizer. 

Vizitati impreuna salonul

Fa o vizita frizerului inainte de programarea propiu-zisa, astfel incat cel mic sa se imprieteneasca si sa capete incredere in el. Poti incerca sa iei copilul cu tine atunci cand mergi sa-ti faci manichiura, pentru a-l obisnui cu salonul si personalul acestuia.

Nu uita ursuletul de plus

Ia cu tine cateva jucarii sau jocuri, pentru a distrage atentia copilului in cazul in care devine agitat si da semne ca vrea sa plecati acasa. De exemplu, propune-i sa ia cu el animalutul de plus preferat sau orice alt obiect cu care obisnuieste sa doarma. Multi copii se simt mult mai increzatori si linistiti atunci cand sunt insotiti de ursuletul lor de plus. Studiile stiintifice au demonstrat ca jucaria preferata este un substitut pentru sanul mamei si are rolul de a induce calmul, in orice situatie stresanta.

Cumpara dopuri pentru urechi de la farmacie

Daca te temi ca micutul se va speria din cauza zgomotelor produse de foehn sau masina de tuns, poti folosi dopuri de urechi special concepute pentru copii, cu conditia ca acesta sa le tolereze. Dopurile vor atenua atat sunetele suparatoare, cat si nivelul de stres.

Atentie la sincronizare

Atunci cand pasesti intr-un salon fara sa ai programare in prealabil, asigura-te ca nu trebuie sa astepti prea mult inainte sa se elibereze un loc. Copilul se poate plictisi si risti sa se foioasa pe scaunul frizerului, ingreunandu-i acestuia munca.

Tunsul nu doare

Copiii pot asocia foarfecele cu durerea, asa ca inainte sa mergeti la frizer, explica-i ca tunsul nu doare. Poti sa-i arati acasa acest lucru, taind varful unei suvite din parul tau. Spune-i totodata si care este rostul tunsului si ca exista oameni care ii pot ingriji parul, asa cum doctorii isi ingrijesc pacientii.

Incurajeaza-ti copilul in timpul tunsului

Odata asezat pe scaunul frizerului, lauda-l pentru curaj si stimuleaza-i increderea pentru a-l ajuta sa se simta confortabil.

Acorda-i o pauza, la nevoie

Multi copii mici au tendinta sa stea incordati in timpul tunsului. Daca micutul da semne ca are nevoie de o pauza, fa cu el un tur de salon pentru a-si dezmorti gatul si corpul.

Pregateste-i un mic cadou

Drept recompensa pentru curajul aratat in timpul tunsului, ofera-i un cadou surpriza. Daca este baietel, poti sa-i cumperi o sapca preferata. Daca e fetita, o perie roz de par si niste agrafe fancy o vor incanta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comportamentul copilului

Articole recomandate

Citeste si despre