Nu te furisa afara din casa. De ce trebuie sa-ti iei mereu la revedere de la copil

/ / Modificat: 2023-06-03
Nu te furisa afara din casa. De ce trebuie sa-ti iei mereu la revedere de la copil

Pentru nicio mama plansul bebelusului sau copilului nu este placut. Cu atat mai mult in momentul in care acestea trebuie sa plece de acasa, fie pentru a merge la munca sau pentru a cumpara ceva de la magazin.

Pentru a evita ca acest lucru sa se intample, multe mamici aleg sa iasa pe furis din casa, astfel incat copilul sa nu stie ca a plecat, sperand ca astfel copilul va fi linistit.  

Totusi, aceasta practica, pe care multi parinti o practica, nu este recomandata. Iata de ce nu trebuie sa pleci niciodata din casa fara sa-ti iei ramas bun de la copil.

De ce nu trebuie sa pleci niciodata fara sa-ti iei ramas bun de la copil  

Principalul motiv pentru care unii parinti recurg la iesirea pe furis, din casa, este acela de a-i impiedica pe copii sa planga sau sa treaca prin momente de  tristete, dar adevarul este ca, daca nu li se explica niciodata ca mama trebuie sa plece si ca se va intoarce, le va fi si mai greu sa inteleaga.

Desigur, niciunui  dintre noi parinte nu ii place sa-si vada copiii plangand (sau sa simta vinovatia care ii cuprinde atunci cand se despart de cei mici, iar ei raman acasa plangand), dar, la fel ca in cazul multor alte lucruri din viata de parinte, aceste momente necesita rabdare si intelegere.

Pentru un bebelus sau un copil mic, observarea faptului ca mama  a disparut genereaza nedumerire si angoasa, deoarece nu inteleg cand si de ce a plecat, cand se va intoarce sau daca se va mai intoarce.

Desi la inceput poate parea inutil sa iti iei la revedere, deoarece copilul este foarte mic si oricum va plange, el va invata in cele din urma ca atunci cand mami sau tati isi iau la revedere, ei se intorc intotdeauna.

Daca, pe de alta parte, mama alege sa dispara pur si simplu sau sa plece atunci cand copiii nu sunt atenti, acestia se vor simti tradati sau inselati, ceea ce ii va face neincrezatori si va face ca acest tip de separare sa fie si mai dificil.

In concluzie, este important sa-ti iei ramas bun de la copiii tai, atunci cand pleci de acasa, fie ca pleci pentru cateva minute sau cateva ore sau chiar zile. Acest lucru ii ajuta sa sa asimileze mai bine momentul in care va despartiti si, de asemenea, te va impiedica sa te mei simti vinovata ca pleci de acasa, apeland la siretlicuri.

FOTO: freepik.com 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame de fete

Articole recomandate

Citeste si despre