FENOXIETANOLUL – De ce trebuie evitat in produsele de ingrijire pentru copii!

/ / Modificat: 2019-11-11
FENOXIETANOLUL – De ce trebuie evitat in produsele de ingrijire pentru copii!

Prezenta substantelor periculoase in anumite produse cosmetice nu reprezinta o noutate. Totusi, este important ca din postura de consumatori, oamenii sa citeasca intotdeauna si sa inteleaga toate ingredientele mentionate, astfel incat sa aleaga cu mare grija produsele pe care le utilizeaza.

Nu de putine ori se poate intampla ca un produs ce este prezentat ca fiind sigur, sa contina de fapt ingrediente chiar periculoase, precum Fenoxietanolul.

Fenoxietanolul, substanta periculoasa din vopseluri si lacuri

In afara de cosmetice, fenoxietanolul poate fi regasit si in vopseluri, lacuri si chiar anumiti combustibili pentru motoarele avioanelor, ca un conservant special, dar si ca solvent pentru acetatul de celuloza sau pentru anumite substante decolorante, cerneluri, tusuri si rasini.

 Cunoscut si sub denumirea de monofenil etilenglicol, fenoxietanolul este o substanta uleioasa si fara culoare. Prezinta proprietati bactericide, functionand precum un dezinfectant, si este utilizat in industria cosmetica ca o alternativa la parabeni.

Bebelusii si copiii sunt de 10 ori mai vulnerabili la substantele periculoase din produsele de ingrijire comparativ cu adultii. De aceea, este extrem de important sa fie acordata o atentie suplimentara la continutul acestor produse, precum si la provenienta ingredientelor active din formula lor.

Si, cu toate ca este frecvent folosit in componenta produselor destinate nou-nascutilor, fenoxietanolul poate provoca probleme la sistemul nervos central, stari de voma si anumite dermatite de contact. De asemenea, este extrem de toxic daca este inghitit, inhalat sau absorbit la nivelul pielii.

Produsele Mustela, siguranta pentru bebelusul tau

Mustela acorda o grija deosebita formulei care sta la baza produselor sale, oferind astfel consumatorilor increderea si siguranta ca produsele pe care le aleg sunt unele sigure. Toate produsele brandului sunt hipoalergenice - nu contin substante iritante si sunt special formulate pentru a minimiza riscul de reactii alergice.

Conservantii discutabili, precum parabenii si fenoxietanolul, sunt complet exclusi din compozitia produselor. In schimb, Mustela utilizeaza numai acei conservanti care au fost aprobati de autoritatile de sanatate si care s-au dovedit a fi eficienti si perfect siguri atunci cand sunt utilizati chiar si pe cea mai sensibila piele. 

Fiecare formula a produselor Mustela a fost elaborata tinand cont de nevoile specifice ale pielii bebelusilor si copiilor – piele normala, sensibila, uscata sau atopica, precum si de nevoile femeilor insarcinate si a proaspetelor mamici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre