Cum se foloseste corect samponul pentru copii. Multi parinti gresesc

/ / Modificat: 2023-04-02
Cum se foloseste corect samponul pentru copii. Multi parinti gresesc

Pentru mulți copii, baia este un moment special de care se bucură, insa exista si foarte multi micuti pentru care spalatul poate fi un cosmar. 

Imaginația, răbdarea, câteva trucuri și un șampon bun pentru copii sunt tot ceea ce avem nevoie pentru ca copiii noștri să se bucure de spălatul părului. 

Apa care le curge pe față și uneori le intră în urechi, șamponul care le irită ochii și sentimentul că le-am stricat momentul de relaxare pot complica spalatul pe par. De aceea, este important să stăpânim câteva trucuri pentru ca spălatul părului să nu devină o bătălie:

1. Din fericire, părul copiilor nu trebuie spălat în fiecare zi, ci la două sau trei zile sau în funcție de nevoile tipului de păr al fiecărui copil. Și, bineînțeles, cel mai important factor atunci când speli părul este șamponul.

2. Nu este nevoie să folosiți o cantitate mare de șampon, puneți doar o cantitate de mărimea unei nuci în palmă.

3. Șamponul se aplică cu vârful degetelor, cu mișcări usoare, circulare, timp de câteva minute, apoi putem clăti cu apă nu prea fierbinte.

4. Pentru nou-născuți, nu este necesar să folosim șampon. Puteți spăla părul cu săpunul neutru, special pentru bebeluși, pe care îl folosiți pentru a le curăța corpul. Dacă preferați să folosiți șampon, asigurați-vă că este un șampon special pentru bebeluși (este mult mai blând decât un șampon normal).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sampon copii Sfaturi

Articole recomandate

Citeste si despre