Eruptia dentara

Intrebare:

- Copilul are un an si prezinta febra de o saptamana (39 si chiar 40 de grade). Febra cedeaza foarte greu cu antitermice. I-au aparut, mai de demult, doi dinti jos, iar acum se vad in partea de sus patru umflaturi proeminente si albite. Totodata, precizez ca acum o saptamana a facut vaccinul antirujeolic. Este posibil ca aceasta febra ridicata sa persiste atat de mult datorita aparitiei incisivilor superiori? Si daca da, atunci pana cand va mai dura febra?

Raspuns:

Este foarte putin probabil ca aceasta febra sa fie determinata de eruptia dentara: este adevarat ca in aceasta perioada unii copii pot fi mai iritabili, nu dorm si nu mananca bine, pot avea chiar o usoara subfebrilitate, dar temperaturi de 39-40C timp de 7 zile nu pot fi puse pe seama eruptiei dentare.

Dar vaccinarea antirujeolica poate fi urmata la aproximativ o saptamana de la vaccinare (intre a 5-a si a 12-a zi) de o reactie asemanatoare rujeolei, cu febra, secretie nazala, unii putand dezvolta chiar si o eruptie tegumentara usoara.

Insa neconcordanta este la data aparitiei febrei: afirmati ca "prezinta febra de o saptamana" si "acum o saptamana a facut vaccinul".


Nu se vaccineaza copiii in perioadele febrile.

De asemenea, febra postvaccinare nu apare de obicei intr-un timp atat de scurt.

De aceea, cel mai prudent ar fi sa duceti copilul la un consult medical: exista posibilitatea ca febra sa fie determinata de o alta afectiune.

Multa sanatate!

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul