Teama de medic la copilul mic

/ / Modificat: 2009-11-17
Teama de medic la copilul mic
Intrebare:

- Sunt mama unui baietel care in curand va face 1 anisor. Problema cu care vin este ca el plange si nu mai sta la consult la pediatru cu toate ca mergem la dumnealui de la 1 luna. Nu stiu de unde a aparut teama lui... nu i s-au facut vaccinuri, nici injectii acolo. Este normal sa planga si sa ii fie teama de domnul doctor sau este ceva trecator? Este a treia luna cand nu poate sa-l consulte ca plange. Va multumesc.

Raspuns:
 

Nu este normal sa-i fie frica de cineva sau de ceva, fara sa-l asocieze cu un fapt neplacut.

Incercati sa va amintiti daca i s-a intamplat ceva cat de putin neplacut in trecut, daca a auzit de undeva (poate in casa) ca la doctor se fac injectii sau sa fi fost amenintat vreodata ca daca nu e cuminte va fi dus acolo pentru ceva neplacut.

Un alt motiv ar putea fi acela ca acolo este manevrat in timpul consultului intr-un mod care pe el il face sa simta ca pierde controlul.

Copiii reactioneaza uneori negativ la astfel de situatii. De aceea, unii plang atunci cand sunt dezbracati sau imbracati. Incercati sa-l pregatiti pentru consult, explicandu-i inca de pe drum ce se va intampla la doctor.

Chiar acasa va puteti juca de-a consultul, ca si cand ati fi la doctor si trecand cu el prin toate etapele care au loc si in cabinet. El se va obisnui astfel cu procedura intr-un spatiu care ii ofera siguranta si va accepta mai usor situatia reala.

Articole recomandate

Citeste si despre