De ce nu ar trebui sa-i dai niciodata Cola copilului tau. Ce se intampla in cateva minute in corpul lor

/ / Modificat: 2023-01-21
De ce nu ar trebui sa-i dai niciodata Cola copilului tau. Ce se intampla in cateva minute in corpul lor

Dacă te gandesti zilele de naștere ale prietenilor tăi (sau ale tale) când erai mic, îți vei aminti că era normal să ai pe masă cola sau suc de portocale alături de gustări sau dulciuri. Totul părea atât de sănătos.

Astăzi, copiii încă mai beau cola sau alte băuturi răcoritoare, dar, din fericire, într-o măsură mai mică. Părinții devin din ce în ce mai conștienți de importanța unei alimentații sănătoase, iar băuturile răcoritoare nu reprezintă o opțiune bună în acest sens

Singura bautura care potoleste setea este apa

În realitate, atunci când cuiva îi este sete (în special copiilor), singurul lucru care potolește complet setea este apa. Când ți-e sete trebuie să bei apă, asta e tot! Este singurul lucru care vă va hidrata cu adevărat corpul și nu va avea efecte secundare pe termen lung asupra organismului.

Băuturile răcoritoare sunt pline de zahăr, aditivi, conservanți... Sunt ca o otravă pe termen lung care poate face ravagii grave asupra celui care le bea. Probabil că nu vă doriți asta pentru copiii voștri, nu-i așa?

De asemenea, este posibil să fiți unul dintre acei părinți care mănâncă bine acasă în fiecare zi, dar care consideră că este în regulă să bea o băutură răcoritoare din când în când. Dar realitatea este că băutura răcoritoare îi va face rău copilului dumneavoastră, indiferent dacă i-o dați o dată sau de mai multe ori. Bineînțeles, cu cât îi dați mai des copilului, cu atât mai mare este pericolul ca acesta să facă ravagii asupra sănătății sale.

Ce spun specialistii despre Cola 

Specialistul și farmacistul Niraj Naik încearcă să avertizeze familiile din întreaga lume printr-un studiu pe care l-a publicat. Acesta explica cum consumul unei băuturi răcoritoare (în acest caz, o cola) afectează imediat organismul copiilor. Băutura într-o singură zi poate epuiza substanțele nutritive de care organismul copiilor are nevoie pentru a crește și le poate afecta direct oasele și dinții.

Datorită acestui specialist, putem afla ce se întâmplă cu organismul unui copil atunci când bea Cola în loc de apă. Rețineți un lucru important: o cutie de cola are același zahăr ca 10 cuburi de zahăr.

Ce se întâmplă după ce bei Cola

Urmăriți ce se întâmplă pe măsură ce trec minutele după ce ați băut Cola...

După 10 minute. Smalțul dinților este deteriorat, iar organismul copiilor recunoaște îndulcitorii artificiali ca fiind zahăr prelucrat.

După 20 de minute. Corpul are un nivel ridicat de insulină din cauza excesului de zahăr și se scurge prin sânge. Ficatul trebuie să muncească mai mult din cauza excesului de grăsimi ingerate.

După ce au trecut 40 de minute. Cofeina este absorbită și pupilele copiilor se dilată. Tensiunea arterială crește, iar receptorii de adenozină din creier sunt blocați (somn slab și dificultăți de adormire). Are un efect de dependență.

După o oră. Acidul fosforic din băutură se amestecă cu calciul, magneziul și zincul din intestinul subțire, ceea ce accelerează metabolismul. Există o nevoie puternică de a urina și o scădere a glicemiei. Nutrienții care ar fi trebuit să fie absorbiți de organism, dar care nu au putut fi absorbiți din cauza băuturii răcoritoare, sunt excretați în urină.

Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns... dacă le dați copiilor dumneavoastră băuturi răcoritoare sau cola în mod regulat, veți vedea cum li se schimbă starea de spirit, iar energia suplimentară pe care le-o oferă excesul de zahăr se va transforma într-o stare de spirit proastă și o reticență la mișcare.

Articole recomandate

Citeste si despre