1-3 ani – o noua etapa in alimentatia copilului

/ / Modificat: 2020-07-30
1-3 ani – o noua etapa in alimentatia copilului

Micutul dumneavoastra nu mai este bebelus, ci este un copil mic care descopera lumea din jur, din ce in ce mai activ. Din acest motiv, el are nevoie de o alimentatie sanatoasa care sa-i ofere suficienta energie si multi nutrienti. 

Copiii intre 1 si 3 ani au inca nevoi nutritionale speciale. Ei au nevoie de anumiti nutrienti, in cantitati mari, dar totusi inca nu pot tolera tot ceea ce adultii sau copiii mai mari mananca.

Asigurati-le o alimentatie echilibrata, de ex. cu multe fructe si legume, deoarece acum este momentul in care copiii isi dezvolta obiceiurile alimentare pe care este posibil sa le pastreze intreaga viata.

Multi parinti sunt confuzi privind alimentatia corecta la aceasta varsta. Nu sunt siguri daca produsele pentru sugar sunt in continuare potrivite sau ce ar putea sa manance copilul in cadrul meselor familiale.

Adaptati mesele pregatite in functie de gradul de dezvoltare al copilului. Unii copii pot mesteca deja foarte bine si prefera sa manance aceleasi alimente ca si restul familiei, in timp ce altii ar putea sa aiba in continuare nevoie de piureuri. Iata mai jos de ce este important sa optati pentru produsele corespunzatoare varstei:

Copiii au nevoie de cantitati mai mari de nutrienti in alimentatia lor, in comparatie cu adultii, cum ar fi, de exemplu, de 4 ori mai mult fier si de 3 ori mai mult calciu, comparativ cu greutatea lor corporala. Produsele pentru copiii cu varste intre 1 si 3 ani contin ingrediente valoroase si sunt, in mod particular, imbogatite cu ceea ce este necesar pentru aceasta varsta.

De asemeni, acestia nu ar trebui sa consume zaharuri, fara a fi necesar, prin intermediul hranei deoarece nu ar trebui sa se obisnuiasca cu alimente foarte dulci. Mai mult, acest lucru poate ajuta la preventia obezitatii si a degradarii danturii. Produsele pentru copiii mici, cum ar fi deserturile, batoanele cu fructe si gustarile, au un continut limitat de zaharuri. Laptele de crestere nu contine zaharuri suplimentare – contine doar lactoza, continuta in mod natural in lapte.

Copiii nu pot inca mesteca bine toate alimentele, motiv pentru care produsele pentru copiii mici sunt adaptate varstei, in ceea ce priveste dimensiunile bucatilor din continut si a texturii acestora.

Hippis

Alimentatia naturala si sanatoasa ar trebui sa devina un obicei cat mai devreme posibil. Din acest motiv produsele pentru copiii mici contin multe ingrediente sanatoase, cum ar fi legumele si fructele. Acestea ar trebui condimentate doar putin – fara potentatori de aroma sau arome ce nu sunt necesare.

Felul in care este prezentata mancarea este foarte important pentru copiii cu varste intre 1 si 3 ani, de aceea produsele pentru copiii mici pot face din experienta mancatului un moment  distractiv, datorita ambalajelor si formelor atragatoare micutilor. 

HiPP ofera produse care sunt in mod particular adaptate nevoilor lor nutritionale ale copiilor mici. Acestea sunt dezvoltate pe baza recomandarilor nutritionale ale specialistilor si toate ingredientele sunt strict controlate.

Popularele piureuri de fructe HiPP HiPPiS nu contin zaharuri adaugate sau sucuri concentrate pentru indulcire şi au in compozitie doar 100% fructe de cea mai buna calitate ecologica. In ambalaj de tip “squeezing bag” pentru a oferi o experienta placuta cand sunt consumate, HiPPiS  poate reprezenta desertul sau gustarea ideala pentru micutul tau.

De la 1 an. De calitate ecologica.  

Descopera intreaga gama de piureuri de fructe HiPPiS.

Hippis

Articole recomandate

Citeste si despre