Cum sunt afectati copiii atunci cand parintii isi incalca promisiunile

/ / Modificat: 2018-02-23
Cum sunt afectati copiii atunci cand parintii isi incalca promisiunile

Promisiunile pe care le facem copiilor sunt extrem de importante, atat pentru relatia dintre parinte-copil, cat si pentru dezvoltarea lui ca adult responsabil. Copiii au o memorie uimitoare si nu vor uita cu siguranta daca le-ai promis ceva. Pentru ei, este foarte important sa te tii de cuvant, altfel, dezamagirea si impactul unei promisiuni neindeplinite pot avea repercusuni asupra psihicului sau.

Promisiunea are o importanta uriasa pentru un copil, dar il ajuta si pe adult sa se organizeze si sa fie corect.

Ce se intampla insa cand parintii nu se tin de promisiuni? Multe sechele la nivel mental! Respectarea promisiunilor este baza unei relatii reusite pe toate planurile cu copilul tau, dar si dezvoltarea lui pentru o societate cu standarde inalte.

Ce simte un copil atunci cand ne incalcam promisiunile

Isi pierde increderea

Atunci cand tu ii promiti ceva copilului tau este foarte important sa te tii de cuvant deoarece astfel el capata incredere si mai mare in tine. Cum ai putea sa ii ceri tu sa fie un copil responsabil si ascultator cand el vede in tine un contraexemplu?

Nu se simte important

Nerespectarea promisiunilor poate avea un impact emotional puternic asupra copiilor. Ei se pot simti tradati, neiubiti si lipsiti de importanta. Atunci cand nu te poti tine de o promisiune pe care ai facut-o copilului este bine sa iti ceri iertare.

Daca tu nu ii vei explica motivele pentru care nu ai putut sa te tii de promisiune el se va simti tradat, mai ales ca va vedea ca ai timp sa faci alte lucruri, precum sa te uiti la televizor sau sa vorbesti cu prietenii.

Isi pierde respectul fata de parinte

Parintii care isi tin promisiunile castiga rapid respectul copiilor lor. Daca tu nu ii vei spune adevarul mereu sau iti vei incalca promisiunile de foarte multe ori, respectul copilului fata de tine va disparea.

Promisiunile indeplinte ajuta sa ai o relatie sanatoasa si frumoasa cu copilul tau. De cele mai multe ori, copiii devin rebeli deoarece asa isi arata frustarea si dezamagirea atunci cand nu li se indeplinesc cerintele, nu li se acorda timp sau nu se mai simt importanti.

Devine un adult iresponsabil

O promisiune trebuie sa fie sfanta. De ce? Nu numai din motivele enumarate mai sus, ci si pentru ca societatea are nevoie de adulti responsabili. Caracterul unui copil se modeleaza si se construieste de catre parinti. Daca tu nu esti un adult responsabil in ceea ce priveste nevoile copilului tau, nici el nu va avea un mare succes in viata de adult. Nu va putea fi o persoana serioasa la munca, isi va dezamagi prietenii si, la randul lui, copiii.

Relatiile frumoase se bazeaza in primul rand pe incredere: la munca, acasa sau in orice alte contexte.

Invata sa minta

Minciuna trebuie ocolita cu orice pret. De aceea este foarte important sa iti inveti copilul sa spuna mereu adevarul, chiar daca acesta este uneori dureros. Daca tu nu iti tii promisiunile fata de el, in mintea lui va crede ca l-ai mintit, nu ca esti obosit sau ca pur si simplu nu ai avut timp.

Asadar, respecta-ti promisiunile si vei avea o relatie puternica cu copilul tau!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre