Cum sa interpretezi culorile in desenele copiilor?

/ / Modificat: 2018-12-20
Cum sa interpretezi culorile in desenele copiilor?

Nefericirea, timiditatea, empatia sau mania reprimata sunt unele dintre sentimentele pe care le poti identifica la copilul tau, examinand alegerea culorile pe care le foloseste in desenele sale.

Culorile si emotiile au fost studiate in ramurile psihologiei pentru o lunga perioada de timp. Afinitatea sau refuzarea anumitor culori are o radacina legata de sfera emotionala a unei persoane.

Lasand deoparte conceptele si iconologia traditionala a ceea ce reprezinta anumite culori pentru o cultura, identificarea cu anumite tonuri poate dezvalui comportamente si predispozitii psihice.

Nu numai formele, intensitatea accidentului vascular cerebral si naratiunea desenului pot indica ce se intampla prin gandurile copiilor. Alegerea culorilor pentru acea reprezentare, de asemenea, vorbeste clar si puternic despre starea sa emotionala.

Culorile care se repeta cel mai mult in desenele copiilor

Desi exista anumite culori care se repata, deoarece acestea sunt cele prezente in toate jocurile cu creioane, copiii fac de obicei combinatii. In acest sens, este bine sa stii ca amestecurile cu culori deschise si luminoase indica un copil calm si mai conectat la emotiile lui. Pe de alta parte, combinatiile cu culori intense vorbeste, de obicei, despre micuti activi si energici cu sentimente marcate, inclusiv agresivitate.

Albastru

Este o culoare asociata cu calm, bunastare si relaxare. Este de obicei o culoare aleasa ca favorita de copii mai linistiti sau chiar timizi, si, de asemenea, le trezeste latura lor sensibila si creativitatea. Se estimeaza ca cei care folosesc aceasta culoare dezvolta si auto-control cand vor fi adulti.

De asemenea, se intampla ca unii copii care folosesc adesea aceasta culoare sa aiba o tulburare de personalitate de origine emotionala.

Rosu

Rosu este o culoare care atrage atentia copiilor datorita intensitatii sale. Utilizarea sa poate avea doua interpretări:

- daca copilul o foloseste foarte des, il poate descrie ca fiind ostil, cu sentimente de manie reprimata.

- daca utilizarea lui este moderata, poate descrie vitalitatea si energia.

Negru

Contrar a ceea ce poti gandi, este o culoare care nu este legata de sentimente negative sau depresive. Descrie un copil cu mare incredere il el. In ceea ce priveste utilizarea acestei culori, specialistul trebuie, de asemenea, sa evalueze intensitatea, deoarece daca este foarte stridenta, ar putea avea alte semnificatii.

Maro

Este o culoare legata de responsabilitate. Cand copiii o aleg, ei arata ca sunt harnici, cuminti si prudenti. Utilizarea sa excesivă, pe de alta parte, de obicei, manifesta activitati coplesitoare zilnice.

Galben

Este sinonim cu energia, dinamismul, bucuria si sociabilitatea. Este o culoare care vorbeste despre un micut fericit si care detine toate virtutile asociate cu copilaria. Cu toate acestea, utilizarea sa excesiva pentru a desena indica probleme cu cifrele autoritatii.

Verde

Utilizarea in exces a acestei culori in desene poate arata faptul ca micutul este lenes si are un anumit grad de timiditate si inhibare. Pe de alta parte, are semnificatiile universale pentru acea culoare: speranta, liniste si un sentiment de armonie.

Violet

Folosirea acestei culori arata ca micutul se poate simti melancolic, nemultumit si nelinistit pentru o anumita situatie. Folosirea violetului foarte mult, ca si in cazul galbenului, indica faptul ca acesta se simte coplesit de un anumit tip de presiune.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Culori Desene copii

Articole recomandate

Citeste si despre