Creativitatea este esentiala pentru dezvoltarea mentala a copiilor

/ / Modificat: 2009-07-21
Creativitatea este esentiala pentru dezvoltarea mentala a copiilor





 

Creativitatea stimuleaza dezvoltarea intelectuala a copiilor si este esentiala pentru ca acestia sa isi exprime si comunice mai bine gandurile si sentimentele. Studiile realizate de Psihologii de la Universitatea Case Western Reserve din Statele Unite au demonstrat ca jocurile care antreneaza creativitatea la varste fragede determina abilitatea copiilor de a fi inventivi si mai tarziu si de a genera solutii mult mai eficiente la problemele aparute la varsta maturitatii.

"Creativitatea le permite copiilor sa exploreze lumea din jurul lor, sa capete incredere in propria persoana si le stimuleaza dezvoltarea mentala. In cadrul programului de informare Dezvolta creativitatea copilului tau, Nesquik cacao instant indeamna mamele sa isi implice copiii in activitati creative, pentru ca mai tarziu acestea vor contribui la obtinerea de rezultate scolare bune sau la alegerea potrivita a meseriei", declara Ana Maria Stanca, Senior Brand Manager Beverages in cadrul Nestlé Romania.

Nesquik cacao instant te sfatuieste sa il incurajezi pe cel mic sa isi foloseasca imaginatia cu fiecare oportunitate. Interactiunea permanenta cu el este importanta si te va ajuta sa ii stimulezi si hranesti curiozitatea, gandirea si aptitudinile creative.

Ce poti face pentru a avea un copil creativ?

Adreseaza-i mereu intrebari si implica-l in discutii diverse, spre exemplu intreaba-l ce s-ar intampla daca nu ar mai exista rauri sau munti? Acest gen de intrebari vor stimula gandirea libera si ii vor oferi posibilitatea de a da mai multe raspunsuri, dintre care niciunul nu va fi gresit.

Incearca sa creezi o lista cu cat mai multe probleme care pot aparea privind mediul inconjurator sau alte lucruri din jurul nostru. De asemenea, inventeaza activitati care ii stimuleaza fantezia si lasa-l pe el sa isi dea seama daca lucrurile enuntate de tine ar putea fi posibile. Prezinta-i afirmatii si observatii care ii vor oferi posibilitatea de a inversa cuvintele, pentru a-i antrena aceste aptitudini.

Demonstreaza-i ca il apreciezi atunci cand iti adreseaza intrebari diverse, iti expune ideile lui neobisnuite sau ia initiativa pentru diferite actiuni. Atunci cand va vedea ca este apreciat pentru ceea ce face, va fi mai motivat sa incerce sa fie si mai bun si sa isi dezvolte abilitatile.

Incurajeaza-l sa incerce oricat de multe variante posibile pentru rezolvarea unei probleme. Nu incerca sa ii corectezi intotdeauna raspunsurile, lasa-i libertatea de a gandi si de a lua in considerare singur alegerea altui raspuns. Ai putea sa nu ii evaluezi corectitudinea unui raspuns, ci sa insisti pe multitudinea de idei pe care le poate oferi.

Roaga-l sa iti explice de ce crede acel lucru si apoi spune-i si tu de ce crezi contrariul. Cu siguranta va observa cat de bine iti structurezi raspunsul si cate argumente ii oferi si va invata sa faca la fel.

Incearca sa ii ceri intotdeauna parerea si roaga-l sa iti explice fiecare dintre propunerile sau parerile pe care si le exprima si nu ii impune niciodata sa creada un anumit lucru fara explicatii.

De asemenea, va puteti juca cat mai des fie ca este vorba de desen, jocul de-a v-ati ascunselea, modelarea cu plastilina sau fazan. Lasa-l sa se joace in voie in parc, chiar daca se mai loveste uneori si are cateva julituri. Nu ii impune restrictii exagerate, pentru ca pe viitor o sa ii fie teama sa mai aiba curiozitati.

Nu uita de importanta sportului si a alimentatiei echilibrate pentru dezvoltarea mentala a celui mic. Trebuie sa ii furnizezi necesarul zilnic de vitamine si minerale, sa bea suficienta apa si sa faca multa miscare. Fructele, legumele proaspete, lactatele si cerealele nu vor lipsi din meniul zilnic.

In plus, activitatea fizica zilnica il va ajuta sa se concentreze mai mult, sa invete mai usor si sa aiba o stare de spirit buna.

Produsul Nesquik cacao instant contine un mix de micronutrienti (Vitamina B, B3, B5, B6, B9, C, Magneziu) care asigura copiilor vitalitatea necesara in fiecare zi. Un pahar de Nesquik cacao instant asigura copilului 1/3 din necesarul zilnic de calciu si cel putin 15% din 7 vitamine esentiale si magneziu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre