Copiii care repeta totul sunt mai destepti. Potrivit stiintei

/ / Modificat: 2019-08-28
Copiii care repeta totul sunt mai destepti. Potrivit stiintei

Un proverb vechi spune ca repetitia este mama invataturii. Este ceea ce fac copiii japonezi la scoala. Ai auzit de metoda kumon? Cei mici invata operatii aritmetice complicate bazate pe repetari.

Exista copii carora le place sa repete totul. Citesc aceeasi poveste de mai multe ori, urmaresc acelasi film de zeci de ori, si departe de a fi o problema de invatare, se dovedeste ca este exact invers - repetitia ii face mai destepti!

De ce copiii care repeta totul sunt mai destepti

Se intampla de multe ori ca un cel mic sa petreaca tot drumul de intoarcere dintr-o calatorie lunga ascultand aceeasi melodie. Din nou si din nou. Dar de ce? Nu se plictiseste? Nu se satura? E ceva rau? Raspunsul la toate aceste intrebari este "NU." Nu se plictiseste, nu oboseste si nu, desigur ca nu este rau, ci chiar bine.

Un studiu realizat de Universitatea din Sussex (Marea Britanie) asigura ca micutii care cer sa repete totul (cantece, povesti, socoteli) vor fi mai inteligenti. Motivul ? Prin repetare, consolideaza mult mai bine tot ceea ce invata, decat un alt copil cauia i se ofera mai multa varietate si care abia are timp sa asimileze noile notiuni pe care le primeste.

Potrivit psihologilor care au efectuat acest studiu, atunci cand repeti ceva, se realizeaza aceeasi cale si in creier. Conexiunile neuronale sunt consolidate. In acest fel, este mai usor sa se stabileasca cunoasterea (si sa nu se piarda pe parcurs) si memoria sa o salveze mai tarziu (pentru ca este cunoscuta modalitatea de a o gasi).

5 mari BENEFICII ale copiilor care repeta totul

Faptul ca un copil doreste sa vizioneze acelasi film de mai multe ori nu inseamna ca invata mai greu sau ca este mai lent in gandire. Fara sa-ti dai seama, el are toate aceste avantaje:

- Invata mai mult vocabular;

- Isi imbunatateste limbajul;

- Isi exercita memoria;

- Isi imbunatateste capacitatea de analiza. El poate extrage mai multe informatii dintr-un continut;

- Invata sa asocieze cunostinte si sa le aplice in diferite contexte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inteligenta Inteligenta copii

Articole recomandate

Citeste si despre