De ce NU este bine sa-ti fortezi copilul sa stea pe genunchii Mosului

/ / Modificat: 2019-12-23
De ce NU este bine sa-ti fortezi copilul sa stea pe genunchii Mosului

Mai sunt cateva zile pana la Craciun si cei mici il asteapta nerabdatori pe batranelul cu barba alba ca sa le aduca daruri. Dar, cu siguranta, s-au intalnit cu Mosul pe la serbari, petreceri, in magazine sau la targurile de Craciun. Si sigur ai stat la cozi nesfarsite pentru ca micutul tau sa stea pe genunchii lui Mos Craciun, sa-i spuna cum s-a comportat anul acesta si ce cadou isi doreste.  

Cel mai probabil, ai vazut ca unii parinti isi forteaza copilul sa stea in bratele Mosului. Daca toti ceilalti copii o fac, micutul tau de ce nu vrea? Dar asta nu trebuie sa fie asa.

Nu-l forta

Daca nu vrea sa stea pe genunchii lui Mos Craciun, nu trebuie sa-l fortezi. Este posibil sa-i fie frica sau pur si simplu sa nu vrea sa stea in poala cuiva pe care nu il cunoaste. Si foarte bine face. In aceasta societate nu este bine sa ai incredere in toata lumea. Este important ca cei mici sa invete sa se indeparteze de ceea ce le este frica si sa nu aiba incredere in oamenii pe care nu ii cunosc.

Parintii trebuie sa tina cont de faptul ca este necesar ca un copil, inca de la o varsta frageda, sa invete sa spuna "NU" si, mai ales, sa simta ca ii este respectata decizia pe care o ia, cum ar fi sa nu doreasca sa stea in poala Mosului. 

Fa-o pentru el

Chiar daca iubesti Craciunul si toate traditiile sale, nu-ti face copilul sa planga in timp ce face o fotografie cu Mos Craciun. Exista micuti carora le place sa stea pe genunchii Mosului, dar altora le este frica si se simt in suferinta, in special cei mai mici de 5 ani.

Chiar si dupa 5 ani, desi nu le mai este frica, nu se simt suficient de increzatori pentru a ajunge pe genunchiul unui strain. Asa ca nu este necesar sa fortezi copilul in sensul acesta, este absolut inutil. Scrisoarea pe care o scrie pentru batranelul cu barba alba este mai mult decat suficienta pentru unii copii, pe langa faptul ca le ofera o noapte magica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mos craciun Copil

Articole recomandate

Citeste si despre