Cum stii daca copilul tau este FERICIT? 10 SEMNE care iti spun acest lucru

/ / Modificat: 2019-07-01
Cum stii daca copilul tau este FERICIT? 10 SEMNE care iti spun acest lucru

Cea mai mare dorinta pe care o are orice parinte este sa-si vada copiii fericiti. Fericirea este un obiectiv pe care nu oricine il poate atinge, dar in realitate este mai simplu decat ne imaginam ... De fapt, copiii sunt experti in a fi fericiti si adultii ar trebui sa invete de la ei.

Multi parinti au indoieli si se intreaba deseori daca copiii lor sunt fericiti sau nu. Este foarte simplu de aflat. Exista semne care arata clar ca un copil este fericit ... Trebuie doar sa fii atent la unele detalii. Un copil nu iti va spune daca este fericit pentru ca nu intelege bine acest concept, dar iti va arata acest lucru prin comportamentul sau, potrivit psihologului Maria Jose Roldan.

10 semne care iti arata ca micutul tau este fericit

1. Face mult zgomot

Copilul tau face atat de mult zgomot incat uneori iti da palpitatii? E adevarat ca zgomotul te deranjeaza, mai ales daca esti obosit. Dar gandeste-te! Daca era intotdeauna linistit si statea intr-un loc... te-ai fi ingrijorat?

2. Vorbeste foarte tare

Copiii fericiti nu isi controleaza tonul vocii lor, deci este mai mult decat probabil sa vorbeasca pe un ton destul de inalt. Nu te supara, este un semn ca cel mic este fericit in timp ce iti spune ceva. Ce este mai bine decat asta?

3. Iti atrage atentia

Ai observat vreodata cum ti-a atras atentia copilul tau? Este pentru ca te iubeste si vrea sa-l observi ... Nu-i rau, are nevoie doar de putina dragoste. Desi aminteste-ti ca daca iti atrage atentia intr-un mod negativ, va trebui sa-i corectezi comportamentul.

4. Nu oboseste niciodata sa se joace

El nu oboseste niciodata sa se joace si nici nu se plictiseste ... copiii se bucura de joc si, de asemenea, au nevoie de momente in care sa nu aiba nimic de facut pentru a-si spori imaginatia si creativitatea.

5. Iti pune intrebari tot timpul

Daca copilul te intreaba despre tot ceea ce faci si chiar iti pune intrebari despre tot ceea ce vorbiti, nu te enerva. Este un semn ca el este fericit si nu isi pierde repede interesul. Asa ca raspunde-i in orice moment! El are nevoie sa fii ghidul lui pentru ca va fi un copil foarte inteligent.

6. Este agitat tot timpul

Sunteti la masa si se ridica de mai multe ori? Intr-un restaurant, pleaca de la masa si exploreaza locul? Nu te supara! Asta inseamna ca micutul tau este cu adevarat fericit sa fie acolo cu tine.

7. Fac crize de isterie

Te copleseste atunci cand copilul face o criza de isterie? Nu trebuie sa te simti prost. Istericalele reprezinta modul in care el isi exprima emotiile, iti spune ce simte si ce are nevoie. Dar, in timp, este nevoie sa-l inveti sa regleze cele mai intense emotii si sa le exprime corect. Dar cand face o criza de isterie nu te enerva. Cel mai bine este sa-l imbratisezi pentru ca dragostea ta este ceea ce are el nevoie cel mai mult in momentul respectiv.

8. Alearga peste tot

Un copil fericit se plictiseste sa mearga pe jos, dar prefera sa alerge, sa "calareasca" o bicicleta, un skateboard sau un scuter! Aceasta miscare este un semn ca este fericit si ca ii place mai mult decat mersul pe jos.

9. Striga sau rade foarte tare

Daca plange, o face din tot sufletul ... si daca rade, la fel. Acesta este un semn bun, este o modalitate de a exprima, de a arata cum se simte. Trebuie sa stii ca atunci cand esti trist, trebuie sa plangi si daca esti fericit sa razi.

10. Vrea imbratisari in fiecare zi

Nu este nimic mai bun si mai confortabil decat o imbratisare de la mama sau tata. Acest contact fizic este ceea ce copilul are nevoie cel mai mult pentru a fi fericit. Imbratisarea este cea mai intima forma de contact intre oameni, iar copiii au nevoie de imbratisarile parintilor la fel de mult cum au nevoie de mancare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii fericiti Fericire Fericire copii

Articole recomandate

Citeste si despre