Copil traumatizat?

/ / Modificat: 2005-10-05
Copil traumatizat?
Intrebare:

- Fetita mea cea mare de doar 2 ani si 6 luni, in anul 2004 la doar 1 an si 9 luni mi-a suferit din cauza neatentiei mele. In spital i s-au facut spalaturi si de atunci cred ca a ramas traumatizata. Uneori cind doarme se trezeste si plinge. Oare ii va trece cind va mai creste?

Raspuns:




 

Din pacate nu pot raspunde cu exactitate la intrebarea dvs. neavand mai multe informatii. Ce anume va face sa credeti ca ea a ramas trumatizata? Exista si alte comportamente de la incident pana acum care va dau de banuit? Spun alte comportamente pentru ca se intampla si in cazul copiilor fara un incident in istoria medicala ca uneori sa se trezeasca si sa planga.

Sunt temerile dvs. indreptite sau poate acordati o semnificatie anume comportamentului copilului datorita acelui eveniment prin care a trecut? Va indemn sa analizati mai atent situatia, pentru ca este posibil ca ideile si trairile dvs. legate de acel eveniment sa va  trimita cu gandul la eventuale probleme ale copilului. Daca intr-adevar exista ceva sechele legate de acel eveniment nu vad nici un motiv pentru care ele nu s-ar aplana cu timpul daca dvs. sunteti alaturi de fetita.

Mult succes!

Clara Monica Craciun,

psiholog
Clinica Psihosolutions.

www.psihosolutions.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre