Copiii si telefoanele mobile

/ / Modificat: 2007-08-30
Copiii si telefoanele mobile





 

Se pare ca fiecare copil, fie ca are 13 ani sau doar 5, vrea un telefon mobil – si companiile se aliniaza la noile tendinte. Luna aceasta, Disney Mobile a dezvaluit noul sau Family Phone Service, care este disponibil pe telefoanele mobile LG si este conceput in asa fel incat sa ii atraga in mod egal si pe copii si pe parinti cu personajele sale Disney, jocurile si proprietatile care ii asigura siguranta.

Dar copilul tau chiar are nevoie de un telefon mobil? Si daca este asa, care sunt regulile de baza pe care ar trebui sa le stabilesti?

Telefoanele mobile pot fi benefice pentru ca asa stii tot timpul cum sa ii localizezi pe copii tai. Dar daca nu stabilesti anumite reguli explicite, ele pot de asemenea sa ii puna in pericol pe copii. I-am contactat pe cei de la National Center for Misiing and Exploited Children care ne-au dat sfaturi in legatura cu siguranta folosirii telefonului mobil si responsabilitatea copiilor:

1. Stabileste reguli adecvate despre cum sa foloseasca dispozitivele wireless. Decide cu cine au voie sa comunice si cum pot folosi aceste dispozitive.

2. Trebuie sa stii parola copiilor si sa ii inveti cum sa isi utilizeze contul.

3. Invata-i pe copiii tai sa te anunte daca cineva le trimite un mesaj amenintator. In cazul in care copiii tai sunt hartuiti, raporteaza incidentul la cea mai apropiata sectie de politie.

4. Aminteste-le copiilor tai ca mesajele text pot fi interceptate de alte persoane. Invata-i sa foloseasca un limbaj adecvat in mesaje fara sa dezvaluie informatii personale sau pe baza carora ar putea fi recunoscuti.

5. Gandeste-te sa limitezi sau sa interzici accesul copiilor tai la Internet, email sau mesajele text pe care le pot trimite de pe dispozitivul lor wireless. Aminteste-ti ca optiunea global positioning system (GPS) poate fi folosita pentru a-i localiza pe copii daca se pierd.

6.. Monitorizeaza felul in care folosesc dispozitivul wireless dar si computerul. Mentine liniile de comunicare deschise ca sa te poata contacta daca sunt ingrijorati de informatiile pe care le primesc.

7.. Nu in ultimul rand, nu uita sa citesti factura lunara cu atentie pentru a sti cat timp petrec copii tai vorbind la telefon sau trimitand mesaje si cu cine. Fii atent la numerele de telefon si mesajele de la persoane pe care nu le cunosti si cu care nu ai fost de acord sa comunice.

Telefonul si planul perfect

Piata abunda in optiuni, asadar cum te hotarasti care telefon si plan se potrivesc familiei tale?

Disney Family Phone Service imbina caracteristicile obisnuite cum ar fi tehnologia de localizare GPS si proprietatile de monitorizare care iti permit sa ii localizezi pe copii tai si sa le limitezi accesul la telefon.

Totusi, pentru unele familii, planul Disney s-ar putea sa fie mai mult decat au nevoie. Parintii care cauta un model de baza, pe care sa il foloseasca doar in caz de urgenta,pot alege varianta prepaid.

Daca ai deja un telefon mobil, cere informatii furnizorului despre planurile pentru familie si copii pe care le ofera.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre