Ce isi doreste orice fiica sa auda de la mama ei

/ / Modificat: 2017-12-04
Ce isi doreste orice fiica sa auda de la mama ei

Esti mama de fata? Atunci, iti dezvaluim un secret: Sa fii mama de fata este unul dintre cele mai frumoase lucruri din lume, mai ales ca o mama si o fiica pot face multe lucruri impreuna, lucruri care sa consolideze relatia.

Fiecare mama este diferita, nu sunt doua mame la fel pe aceasta planeta, cum nici nu vei gasi doua fiice care sa se poarte identic cu cele care le-au dat viata. Insa exista lucruri care pot fi facute pentru a dezvolta o relatie frumoasa intre mama si fiica.

Ce isi doreste fiica ta sa auda de la tine

Pentru o relatie frumoasa intre tine si fiica ta, este important sa ii spui fiicei tale cuvinte pe care are nevoie sa le auda, care o fac mai increzatoare in ea, in fortele proprii, dar si care o vor face sa devina si mai apropiata de tine. Iata ce isi doreste orice fiica sa auda de la mama ei:

"Multumesc!"

Unul dintre cuvintele pe care o mama poate sa i le spuna fiicei ei este un simplu "multumesc": Multumesc pentru ca o ajuta cu treburile gospodaresti. Multumesc pentru ca o asculta si o intelege atunci cand ii spune ca este obosita. Multumesc este un cuvant magic, un cuvant care apropie oamenii, care ii face sa se simta apreciati, iubiti, speciali.

"Da, poti!"

Studiile sustin ca un copil cu varsta pana la 2 ani a auzit cuvantul "Nu" de cel putin 400 de ori de la cei din jur. Impresionant, nu-i asa? Ca sa iti protejezi fiica, sa ii arati ca ai incredere in ea, nu ezita sa folosesti de mai multe ori expresia "Da, poti".

Astfel, o incurajezi sa incerce lucruri noi, iar daca greseste, nu este un capat de lume, pentru ca si greselile isi au menirea lor, te ajuta sa inveti sa perseverezi. O fiica incurajata de mama ei in ceea ce face va fi mai fericita, mai plina de incredere in fortele proprii, va trece mai usor peste dezamagiri.

"Te iert"

De cate ori fiica ta face o greseala, te superi, o certi sau ii dai o mica pedeapsa, iar dupa ce trece supararea si ea ti-a cerut deja iertare o data sau de mai multe ori, tu i-ai spus doar "bine, mi-a trecut supararea" sau "ok, sper ca data viitoare nu o sa mai procedezi la fel".

In astfel de situatii este ideal ca fiica ta sa auda si cuvintele "te iert", cuvinte care reinnoada legatura deja speciala dintre voi doua, ajuta si mai mult la crearea unei relatii bazate pe respect reciproc.

"Te iubesc"

Unele mame sunt pretioase cu vorbele si, desi faptele lor o demonstreaza tot timpul, nu le spun fiicelor lor cele doua cuvinte magice: "te iubesc". Este nevoie ca fiica ta sa auda aceste cuvinte, mai ales daca este adolescenta, perioada a marilor framantari interioare.

Conteaza foarte mult ca fiica ta sa stie ca o iubesti neconditionat, ca ii vei fi mereu alaturi, orice s-ar intampla.

"Sunt mandra de tine"

Iti mai aduci aminte de copilarie, de dezamagirile pe care le traiai in momentele in care luai o nota mare sau obtineai un rezultat bun la un concurs, insa parintii tai nu te felicitau pentru asta? Nu repeta aceeasi greseala cu fiica ta, ci invata sa ii arati apreciere prin cuvintele "sunt mandra de tine" atunci cand realizeaza ceva.

Aceste cuvinte nu numai ca ii vor umple inima de bucurie, ci ii vor da pur si simplu aripi sa mearga mai departe si sa obtina rezultate si mai bune. Faptul ca ii vei aprecia eforturile si realizarile o vor face sa fie si mai creativa, mai fericita, mai dornica sa se autodepaseasa.

"Sunt langa tine"

Cu totii avem sentimentele ranite uneori, se intampla sa fim dezamagiti, indiferent daca suntem adulti sau copii. Asa ca este normal ca si fiica ta sa treaca prin momente in care se simte dezamagita, in care va plange, se va simti trista.

In astfel de clipe, fii alaturi de ea, las-o sa planga, sa isi exprime tristetea, dar ai grija sa ii spui: "Sunt alaturi de tine", cuvinte prin care ii vei arata ca intelegi ceea ce simte, ca o sustii, ca ii esti alaturi.

"Si eu"

Fetele au nevoie sa auda de la mamele lor cuvintele "si eu", cuvinte pe care i le poti spune in diferite situatii. Ii poti spune "si eu" atunci cand iti spune te iubesc, dar si in momentele in care trece prin situatii dificile, care o fac sa fie trista.

Daca aude de la tine "si eu am patit asta", atunci suferinta o sa ii fie un pic mai usoara, stiind ca o intelegi intr-adevar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama si fiica Viata de mama Relatie mama fata

Articole recomandate

Citeste si despre