Ce inseamna daca baietelul tau se joaca cu papusi

/ / Modificat: 2019-09-23
Ce inseamna daca baietelul tau se joaca cu papusi

Traim in continuare intr-o societate in care albastrul este folosit pentru baietei si rozul pentru fetite. Dar nu este ceva neaparat gresit: este o traditie.

Realitatea merge, insa, mult mai departe si este necesar sa incepem sa intelegem ca rozul poate fi o culoare folosita si pentru baieti, iar albastru pentru poate fi ales si pentru fete.

Multi parinti se concentreaza pe culori sau pe modul in care imbraca bebelusii, pentru a elimina indoielile cu privire la faptul ca sunt fete sau baieti. Fetitele sunt imbracate in rochii, in urechi au cercei si pe cap au bentite. Baieteii sunt imbracati in nuante de albastru si cu "sepci de baiat."

Ceva se schimba

Intre 18 si 30 de luni, majoritatea baieteilor invata ca ei cor devini barbati si ca fetele devin femei. Dorinta de a imita tatal devine foarte puternica. Dar această imitare nu se limiteaza in niciun fel la tatal de acelasi sex.

Aproape toti copiii mici vor copia si se vor bucura de comportamentele celuilalt gen. Acest tip de joc este de asteptat si de dorit. Adesea, micutii vor imita multe activitati ale sexului opus. Pentru majoritatea copiilor, cel mai bun mod de a face acest lucru este sa nu le atragi atentia intr-un fel sau altul.

Cand un baietel se joaca cu papusile

Daca baietelul tau se joaca cu papusi, respecta-i aceasta dortinta. Nu face nimic gresit si nu ar trebui sa fii ingrijorata pentru asta. Nu-i desconsidera gusturile si cu atat mai putin nu-l critica pentru ceva ce ii place. Aceasta experienta este necesara si, de obicei, lasa loc unor noi interese.

Copiii cauta modalitati de a explora lumea si, indiferent de ceea ce spun altii, nu trebuie sa-ti faci griji. Respecta felul de a fi al copilului tau, personalitatea, gusturile si interesele lui. Nu te uita mai departe de asta.

Atunci cand un baietel se joaca cu papusile, poate manifesta o anumita sensibilitate in ingrijirea lor. De fapt, el exerseaza pentru a deveni un tata bun. Pentru ca, de asemenea, baieteii trebuie sa invete sa fie dulci, sa fie respectuosi si sa stie ca, in viitor, daca vor, pot avea copii de care sa aiba grija si pe care sa-i iubeasca neconditionat.

Taguri Papusi

Articole recomandate

Citeste si despre