3 semne NEOBISNUITE care iti arata ca micutul tau este fericit

/ / Modificat: 2019-07-08
3 semne NEOBISNUITE care iti arata ca micutul tau este fericit

Copiii pot arata ca sunt fericiti in multe feluri si este foarte important sa faca acest lucru pentru dezvoltarea lor.

Dar exista cateva modalitati, mai putin luate in seama, prin care cei mici iti arata ca sunt mai fericiti decat crezi. Copilaria este cea lipsita de griji etapa a vietii umane.

In copilarie gandesti putin, simti mai mult si te bucuri in fiecare zi de compania celor dragi. Sau asa ar trebui sa fie. Copilaria marcheaza considerabil viata adulta. Dar cum iti dai seama ca micutii tai sunt fericiti in fiecare zi sau ca iti arata asta in moduri neobisnuite? Parintii au multe responsabilitati, dar cea mai importanta este sa ofere bunastare emotionala copiilor lor si rebuie sa construiasca o legatura cu ei pentru a recunoaste semnalele mai subtile trimise de acestia.

Este necesar sa se acorde atentie comportamentului copiilor, actiunilor, cuvintelor sau obiceiurilor lor. Pentru ca iti arata foarte clar daca acestia se simt sau nu bine. Desi fiecare copil este o lume si numai tu il cunosti 100%, aceste semne te pot ajuta, potrivit psihologului Maria Jose Roldan.

Semne neobisnuite care iti arata ca micutii tai sunt fericiti

1. Este putin dezordonat si se murdareste

Copiii fericiti sunt deschisi la tot ce ii inconjoara, le place sa exploreze si sa descopere lucruri noi. Ei interactioneaza activ cu lumea, dar asta inseamna ca nu vor ramane mereu curati si nu vor avea totul in ordine. Ei nu pot mentine echilibrul intre curatenie si relaxare, deoarece nu sunt la fel de intelepti si nu au experienta ca parintii lor. Vor stapani aceasta abilitate, dar cu timpul ... Acum se bucura sa se murdareasca si nu vor observa ca ceva este in neregula.

2. Nu este usor sa-i faci sa doarma

Micutii activi si fericiti prefera sa nu respecte regulile si programele adultilor. Ei dorm de obicei bine, dar nu sunt interesati sa mearga la culcare prea devreme. Psihologii spun ca copiii incep sa-si dezvolte constiinta gandurilor, sentimentelor si sa mentina un dialog intern pe masura ce cresc. Desi acest lucru nu ar trebui sa te faca sa renunti la mentinerea rutinei si a obiceiurilor de somn, pentru ca le ofera siguranta si confort emotional.

3. Deseneaza imagini de dimensiuni mari

Aproape toti copiii au o imaginatie incredibil de bogata. Le place sa deseneze, deoarece gasesc aceasta activitate extrem de interesanta si motivanta. Parintii considera ca este avantajos si util. Conform numeroaselor investigatii, desenul poate reflecta nivelul de dezvoltare al copiilor, deoarece dezvaluie starea mentala. Daca cel mic isi petrece prea mult timp desenand, incerca sa-i intelegi "opera." Acest lucru iti va oferi ocazia sa patrunzi in mintea lui si sa intelegi daca are probleme care "ratacesc" in subconstientul lui, dar nu le exprima in cuvinte.

De ce prefera copiii multumiti sau fericiti sa deseneze? Nici culorile, nici detaliile nu sunt importante. Micutii fericiti deseneaza deseori imagini mari, incepand din mijlocul hartiei, deoarece sunt obisnuiti sa se afle in centrul atentiei. Copiii care nu se simt importanti in familia lor fac, de obicei, imagini mici pe coltul paginii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fericire Fericire copii Copii fericiti

Articole recomandate

Citeste si despre