Nu ai rabdare cu copiii tai? O mama a descoperit TRUCUL care te ajuta sa fii un parinte pozitiv

/ / Modificat: 2020-01-21
Nu ai rabdare cu copiii tai? O mama a descoperit TRUCUL care te ajuta sa fii un parinte pozitiv

In calitate de parinti, facem mereu tot posibilul sa le oferim copiilor nostri tot ce este mai bun. Stim ca dezvoltarea lor din primii ani de viata depinde de noi, asa ca incercam sa ii educam pentru a fi oameni buni, cu inima curata. Nu este o munca usoara, dar o facem cu multa dragoste.

Uneori exista situatii care ne depasesc si ne putem pierde rabdarea, actionand intr-un mod pe care il regretam imediat. Dar stim cu totii ca uneori este greu sa-ti pastrezi calmul, de aceea trucul impartasit de o mama, care te ajuta sa nu-ti pierzi rabdarea, a fost primit cu entuziasm de multe mamici.

Trucul care te ajuta sa nu-ti pierzi rabdarea cu copilul

Sunt zile in care ne simtim coplesiti si cand problemele din afara familiei ajung sa ne afecteze. Si la cine ne uitam urat sau tipam in astfel de situatii? La copiii nostri. Dar trucul acestei mame ne-ar putea ajuta sa exercitam rabdarea si educatie pozitiva.

Angel Camden este o mama din Virginia, Statele Unite, care, uneori simte ca isi pierde rabdarea atunci cand fiul ei de 4 ani pare sa nu auda ce-i spine sau nu face ceea ce i se cere. A gasit acest truc si l-a impartasit pe contul sau de Facebook.

"Astazi am incercat ceva nou.

Am pus 5 elastice de par pe incheietura mainii de cand m-am trezit, pana acum, imediat dupa ce l-am pus sa doarma pe fiul meu de 4 ani. Fiecare elastic reprezinta un moment in care iti pierzi cumpatul sau spui ceva rau copilului tau. De fiecare data cand se intampla, trebuie sa mutati un elastic pe cealalalta mana. Pentru a-l "recupera," trebuie sa faci 5 lucruri dragute sau pozitive cu copilul tau (dansati, cantati o melodie impreuna, cititi impreuna etc.). Am citit ca stiinta spune ca pentru fiecare reactie negativa este nevoie de CINCI reactii pozitive pentru a recupera o relatie. Voi folosi aceasta metoda pana cand va deveni un obicei si, practic, va deveni un ritual pe care sa il fac automat. M-am trezit foarte stresata si ma gandesc in fiecare zi, pentru ca nu inteleg de ce fiul meu de patru ani insista sa fie lipsit de respect si sa ma ignore atunci cand vorbesc cu el. Am ajuns in punctul de a plange aproape in fiecare zi. Azi mi-am terminat ziua cu cele 5 elastice la mana la care erau la inceput. Sunt foarte mandra de mine pentru ca am avut rabdare cu el. Stiu ca este doar prima zi, dar sper ca va ajuta la imbunatatirea comunicarii si a relatiei noastre. Daca descoperi ca esti o "mama furioasa," incearca asta!," a scris mamica pe Facebook.

truc

Postarea sa a avut mare succes. A fost distribuita de 46.000 de persoane, iar multe mame au lasat comentarii multumindu-i ca a impartasit acest truc pe care il vor testa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Statele unite Rabdare Mama

Articole recomandate

Citeste si despre