Certificatul de limba engleza, ”pasaport” catre facultati prestigioase din strainatate

/ / Modificat: 2023-11-24
Certificatul de limba engleza, ”pasaport” catre facultati prestigioase din strainatate

Fara doar si poate, globalizarea a dezvoltat un trend educational extrem de util tuturor - nevoia de a invata o limba straina. Iar pentru cei care aspira sa studieze la facultati de prestigiu in strainatate, certificatul de limba engleza devine adevaratul "pasaport" catre oportunitati academice unice.

Studiile in strainatate reprezinta o experienta inestimabila pentru cei care aspira la cunoastere si excelenta academica. Oportunitatea ofera acces la programe academice de top, dar mai presus de toate, constituie un cadru propice dezvoltarii personale, cresterii abilitatilor interculturale si formarii unei retele internationale de contacte.

Calea catre admiterea la facultatile de prestigiu din strainatate este presarata cu provocari pentru elevi, dar si cu multe emotii pentru parinti si profesori. Unul dintre cele mai importante criterii de selectie ale institutiilor de invatamant din afara este competenta lingvistica intr-o limba de circulatie internationala.

De ce isi doresc viitorii studenti sa invete in strainatate?

Acest vis, impartasit de tineri dornici sa-si dezvolte cunostintele intr-un mediu international de renume, a aparut ca dorinta pentru accesul la programe academice de renume, pentru experienta culturala si oportunitatile uriase in viitoarea cariera. Dar ca visul sa devina realitate, un pas crucial este obtinerea unui certificat de limba engleza.

De ce este certificatul lingvistic atat de important la admitere?

Pentru a fi acceptat la o facultate de prestigiu din strainatate, orice candidat trebuie sa demonstreze ca poate intelege si comunica eficient intr-o limba straina. Admiterea este extrem de competitiva, iar un certificat de la o institutie de renume reprezinta un factor care face diferenta in selectie.

La multe universitati de prestigiu din strainatate predarea se face exclusiv in limba engleza. Scorul inalt la TOEFL sau IELTS reprezinta o dovada concreta a competentei lingvistice a unui candidat si ii ofera mai multe sanse in procesul de admitere. in egala masura, cand un candidat are un certificat lingvistic renumit are mai multe sanse sa obtina si bursa de studii deoarece arata ca este pregatit sa faca fata cu succes rigorilor academice ale programului respectiv.

Denissa Bularda, profesorul de care copilul tau are nevoie daca vrea sa invete in strainatate

Denissa Gabriela Bularda, profesor cu o vasta experienta in invatamant, de peste douazeci si cinci de ani, pregateste elevii pentru a obtine certificarea Cambridge. La Global Learning, centrul de Limba si Literatura Romana, Limba Engleza si Germana pe care l-a creat, profesorul ii incurajeaza pe copii sa invete sa devina motivati catre excelenta si succes in cariera.

La Global Learning Denissa Bularda exploreaza alaturi de ei. Foloseste metode de evaluare si autoevaluare pentru a le consolida cunostintele si pentru a urmari evolutia fiecarui cursant. Astfel le este stimulata gandirea critica si creativa, calitati esentiale pentru a reusi in lumea de maine.

Global Learning, partener al Cambridge! La Global Learning, pregatirea pentru examenul de Cambridge implica povesti si scenarii pentru dezbateri. Se organizeaza si sustin clubul de lectura, festivalul cartilor, atelierul de compuneri si atelierele de gramatica, programe gandite pentru a oferi oportunitati ample de invatare si dezvoltare pentru copii si tineri.

Rezultatele eforturilor nu intarzie sa apara! Fiecare dintre cursanti a obtinut performante demne de lauda la sesiunile de examen pentru obtinerea certificatelor Cambridge! Spre exemplu, A2 Key (KET), B1 Preliminary (PET) si B2 First (FCE) pot fi sustinute in doua formate: standard sau 'for Schools'. Desi certificatele obtinute in cele doua formate sunt identice, diferenta consta in continutul adaptat elevilor pentru varianta 'for Schools'.

Examenele in format online nu implica sustinerea lor de acasa, ci doar intr-un sediu/locatie desemnata de British Council. Probele scrise vor fi completate pe calculator, iar proba de vorbire va fi sustinuta in persoana, in prezenta altor candidati si a doi examinatori, la o data stabilita de centrul de examinare, in intervalul alocat de Cambridge Assessment English.

Sursa foto: https://www.freepik.com/premium-photo/education-concept-globe-certificate_35606921.htm#query=english%20diploma%20as%20passport&position=8&from_view=search&track=ais&uuid=93922791-b1e6-41bb-a23d-73db184ad3b4

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Limba engleza copii Facultate copii

Articole recomandate

Citeste si despre