Ce sa le oferi copiilor in loc de jucarii

/ / Modificat: 2017-10-17
Ce sa le oferi copiilor in loc de jucarii

Casele noastre devin in timp neincapatoare pentru toate jucariile ce se aduna de la an la an. Copiii le vad la prietenii lor si trebuie sa le aiba si ei, reclamele TV abunda de jucarii minunate pe care orice copil si le doreste, iar zilele speciale din an sunt prilej bun pentru a primi jucarii atat de la parinti, cat si de la bunici si cunoscuti. Si totusi, copilaria micutilor nostri inseamna mai mult decat jucarii.

Asa-i ca te gandesti uneori ce altceva ii poti oferi celui mic in afara de jucarii? Venim in ajutorul tau cu cateva idei:

Un tricou sau o cana personalizata: fie ca este vorba despre o poza cu el, cu familia, un personaj preferat sau un simplu mesaj haios, cu siguranta cel mic se va bucura si il va pretui mai presus de orice jucarie.

- Bilete la film, o piesa de teatru pentru copii sau un concert: cumpara mereu cel putin doua, va avea ocazia sa isi invite si un prieten si astfel va putea si socializa si imparti o amintire frumoasa cu cel mai apropiat prieten. 

- Un sac de dormit sau chiar un cort, daca nu aveti unul deja: este o ocazie minunata sa petreceti impreuna o noapte sub cerul liber, departe de zgomotul infernal al orasului.

- Un cos cu articole necesare pentru lucru manual: cat mai felurite si diverse, indeamna-l sa-si lase imaginatia sa zburde, vei fi uimita de ce poate face cu manutele lui avand uneltele necesare.

- O paturica acoperita de poze cu cel mic de-a lungul anilor si in diverse ipostaze: va fi ca un album foto mult mai reusit si mai la indemana de "rasfoit". Se va transforma rapid in elementul de nelipsit in ritualul de somn al copilului.

- Seara la film chiar acasa: in loc sa bati drumul pana la cinema, pur si simplu pregateste un castron cu floricele si cateva bomboane de savurat in fata televizorului, si urmareste un film sau un desen animat impreuna cu cel mic.

- Ofera-i un card cadou personalizat "ziua ta speciala": da-i copilului ocazia sa aleaga cum sa petreaca o intreaga zi cu tine, sa decida ce activitati sa faceti impreuna sau ce locuri sa vizitati.

- O rama foto deosebita cu o poza a vostra preferata: stim ca in ziua de azi telefonul adaposteste majoritatea amintirilor, insa o fotografie pe hartie cu voi doi zambind larg ii va merge la suflet.

- Decoratiuni pentru camera: se gasesc diverse decoratiuni pe care trebuie doar sa le lipesti pe pereti si ii vor infrumuseta camera intr-o clipita, poti chiar incerca sa confectionezi tu ceva deosebit pentru cel mic, sau de ce nu, chiar impreuna cu el. Poate iesi un tablou minunat.

- Un ceas de mana: odata ce cresc, cei mici incep sa fie din ce in ce mai constienti de timp, de orele de joaca, de culcare, de urmarit diverse emisiuni preferate la televizor. Invata-l sa citeasca ceasul, chiar si asta poate fi o activitate amuzanta de facut impreuna.

- O cutie plina cu diverse echipamente sportive: pentru ca cei mici au foarte multa energie de consumat, si deoarece stii cat de importanta este miscarea atat pentru deconectarea copilului, cat si pentru o dezvoltare armonioasa.

- Un prosop sau un halat de baie pufos si haios: carui copil nu-i place sa isi infasoare corpul in cel mai moale bumbac dupa ce iese din baie?

- O masina de cusut potrivita pentru copii: daca fetita ta deja a inceput sa "creeze" hainute pentru papusile ei, poate ca a venit momentul sa ii faci cadou o masina de cusut pentru copii. Cine stie, poate asa ii deschizi apetitul pentru design vestimentar!

- O petrecere in pijamale, un ceai dansant sau chiar o petrecere cu tematica: cel mic va fi incantat de orice activitate impreuna cu tine, alaturi de papusile preferate sau costumat in personajele dragi lui.

- Un kit pentru confectionare de masti: picteaza, lipeste, decupeaza si in cel mai scurt timp veti avea amandoi minunate masti pentru un bal mascat organizat chiar in sufrageria voastra.

- O mini bucatarie: toti copiii adora sa se joace de-a bucatarii si sunt chiar priceputi in realizarea unor meniuri fantezie delicioase.

- Un permis la biblioteca: pentru ca oricate carti ati avea deja acasa, mereu mai sunt si altele de descoperit.

- Un voucher la un magazin preferat de haine: da-i ocazia sa isi aleaga o tinuta pe gustul lui, din cap pana-n picioare.

- O bratara sau un lantisor cu un pandantiv personalizat: desi se presupune ca bijuteriile sunt un cadou potrivit pentru adulti, cel mic o va pretui si o poate pastra ca amintire pentru a marca o ocazie speciala.

- Doua bilete de tren cu destinatie… oriunde in tara! Cum mai toate familiile au cel putin un autoturism in dotare, copilul este privat de multe ori de experienta calatoritului cu trenul, care pentru copii de multe ori este mai fascinanta decat destinatia in sine. Plus ca aveti ocazia sa vizitati un oras nou, gata sa fie descoperit la picior de voi.

- Un kit de experimente sau de gradinarit: doar pentru ca locuiti la bloc nu inseamna ca cel mic nu poate avea propria planta in ghiveci, sau ca in lipsa unui laborator nu poate experimenta dupa bunul plac pentru a vedea diverse reactii chimice.

Daca si tu simti uneori ca achizitionezi jucarii sau alte lucruri doar de dragul de a cumpara, incearca si aceste idei de cadouri pentru a marca momente speciale. O jucarie il bucura pe cel mic pe moment, insa un cadou special si personalizat dupa preferintele lui, cu siguranta nu va fi trecut la "cadouri obisnuite" si ii va ramane intiparit in memorie.

Ofera-i copilului experiente din cele mai diverse si cu siguranta va ramane cu mult mai mult decat il poate invata orice jucarie interactiva sau educativa. De cate ori nu ai fost intrebata: "ce-si doreste copilul tau de ziua lui, sau ce nu are?". Lasa-i pe cei din jur sa ii satisfaca dorintele materiale si sa ii cumpere diversele jucarii ce si le doreste, iar tu focuseaza-te pe trairile lui. Asta nu inseamna ca nu ii mai poti oferi jucarii din cand in cand, dar incearca mai degraba decat sa umpli casa cu jucarii, sa ii umpli timpul si sufletul copilului cu tine si cu activitati constructive.

Da, cadourile materiale aduc zambete pe chipul celor care le primesc, cu totii ne dorim anumite obiecte pe care le vedem in rafturile magazinelor, in reclamele de la televizor sau pe care le vedem la alti oameni, insa timpul fizic petrecut cu copilul este de nepretuit. Poate nu isi va aminti jucaria primita in dar la aniversarea de 7 ani, insa cu siguranta nu va uita prea curand picnicul organizat in sufragerie intr-o zi ploioasa de toamna, sau cum ati stat treji toata noaptea sa urmariti constelatiile de pe cer si apoi v-ati culcat in cort… in gradina casei!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii Cadouri copii

Articole recomandate

Citeste si despre