Somn linistit, pentru bebe si familie, la doar cateva picaturi distanta

/ / Modificat: 2022-11-22
Somn linistit, pentru bebe si familie, la doar cateva picaturi distanta

Mamicile sunt adevarate eroine prin grija lor de a asigura un somn linistit puiutilor. Nu numai bebelusul, ci intreaga familie ar avea de castigat, din grija mamicii, cand a doua zi cei mai multi au o zi de munca plina de responsabilitati.

Stiati ca:

  • 80% dintre nou-nascutii in varsta de pana la trei luni se trezesc noaptea si au nevoie de ajutor pentru a adormi din nou?

  • La sase luni 75% dintre bebelusi se trezesc noaptea cu regularitate?

  • La varsta de un an jumatate dintre copii inca se trezesc noaptea si plang sau sunt agitati?

Somnul bebelusului este un subiect necunoscut pentru majoritatea parintilor, mai ales in cazul celor care se afla pentru prima data in acest nou rol. Unii bebelusi dorm toata noaptea, in timp ce altii se trezesc din ora in ora sau au un somn agitat.

Nu exista un program fix de somn in cazul bebelusului, insa il poti ajuta sa aiba un somn cat mai linistit, pentru bucuria intregii familii.

Bebelus linistit, parinti fericiti – de ce este atat de important somnul?

In primele luni de viata ale bebelusului, parintii sunt epuizati atat fizic, cat si psihic. Nu se pot odihni asa cum o faceau inainte, nu pot comunica cu cel mic pentru a intelege de ce plange si de ce are nevoie. Motivele pentru care un bebelus nu doarme noaptea sau doarme agitat sunt multiple: foame, sete, este prea obosit sau supra stimulat, ii ies dintisorii, are colici sau are alte dureri sau pur si simplu isi doreste atentie si sa fie alaturi de mami si tati. Un somn agitat al bebelusului atrage dupa sine si un somn agitat al parintilor, iar daca unul dintre parinti lucreaza, s-ar putea ca productivitatea acestuia la locul de munca sa ii fie afectata din cauza oboselii si a extenuarii.

Asadar, somnul este important atat pentru bebelus, cat si pentru parinti si restul familiei. Exista multe metode de calmare a bebelusului, promovate de specialisti. Spre exemplu, unii sustin ca nu trebuie sa alergi imediat la copil daca acesta se trezeste din somn si plange, ci trebuie sa il lasi o anumita perioada de timp inainte de a-l linisti, asa numita metoda a plansului controlat. si chiar daca uneori aceasta metoda este eficienta, pentru un parinte este destul de greu sa isi auda copilul plangand si sa nu mearga la el imediat sa il linisteasca.

Un somn linistit ajuta bebelusul sa se dezvolte atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Studiile au aratat faptul ca atunci cand somnul bebelusului este intrerupt sau agitat, sistemul sau imunitar are de suferit, el fiind mult mai predispus la raceli si gripe. in general, nou-nascutii sau sugarii au nevoie de 18 - 20 h de somn/zi pentru a se dezvolta corespunzator. Dar cum ii asiguri copilului un somn atat de lung si linistit?

Picaturi miraculoase in sprijinul unui somn linistit la nou-nascuti

Pe piata exista putine produse care promit sa asigure bebelusului un somn linistit, iar parintilor nopti cat mai odihnitoare. in primul rand, pentru ca este greu sa asiguri ingrediente naturale, eficiente si de calitate pentru un asemenea produs. Apoi, siguranta nou-nascutului ar trebui sa fie pe primul loc. Tocmai din acest motiv este indicat sa alegi produse 100% naturale care nu prezinta nici un risc pentru bebelus. Unul dintre putinele suplimente alimentare de acest gen, realizat de o renumita firma italiana, este secretul din spatele unui somn odihnitor la bebelusi, fiind un produs cu ingrediente 100% naturale ce induc somnul si elimina durerile abdominale care sunt cauzate de colici.

 Picaturi colici


[FOTO linking]
https://bioelemente.ro/esyon-picaturi-pentru-somn-linistit-nou-nascuti.html

Doar o combinatie unica de ingrediente active cum ar florile de tei, passiflora, macul californian si melatonina, fiecare avand beneficii asupra somnului bebelusului, pot avea un succes garantat!

  • Florile de teinu mai este un secret faptul ca florEsyon, suplimentul pentru somnul linistit al nou nascutilor si al copiilor mici

  • ile de tei au efect calmant si relaxant, studiile demonstrand ca extractul din flori de tei reduce comportamentul anxios, inclusiv in cazul bebelusilor.

  • Passiflora (floarea patimilor): este o planta cu proprietati inhibitoare asupra sistemului nervos central, fiind folosita de multe ori pentru starile de anxietate, de iritabilitate nervoasa, dar si pentru insomnii sau tratarea colitelor. Studiile realizate au demonstrat ca floarea patimilor imbunatateste calitatea somnului si amelioreaza starile de agitatie.

  • Macul californian: este o planta medicinala folosita de mii de ani impotriva durerilor si a insomniei, apreciata pentru proprietatile sale de a calma durerile si de a favoriza un somn linistit. Macul californian este recomandat in mod special pentru tratarea starilor nervoase si a anxietatii.

  • Melatonina: hormon produs in mod natural de organismul nostru, numit de multe ori si „hormonul somnului”, are puterea de a induce somnul. Suplimentele cu melatonina sunt extrem de populare in randul persoanelor care sufera de insomnii, dar poate fi folosit fara nici un fel de problema si in cazul bebelusilor.

Toate aceste ingrediente naturale ajuta la relaxarea si la reducerea agitatiei in cazul bebelusilor, contribuind la un somn mult mai linistit. Pe langa extractele din plante, un aport de vitamina B6 relaxeaza si contribuie la reducerea oboselii. Este de dorit ca dintre suplimentele destinate somnului linistit al nou-nascutului alaptat sa alegeti doar pe acela care contine doar componente naturale ce nu afecteaza in nici un fel sanatatea bebelusului si nici nu produce efecte secundare. Somnul bebelusului va fi astfel mai lung si fara prea multe momente de agitatie…iar parintii vor fi fericiti ca se vor putea odihni mai mult si vor fi mult mai productivi la locul de munca sau la treburile casnice.

Sa nu uitam insa ca dispozitia pe care parintii o au la finalul zilei influenteaza mult si calitatea somnului bebelusului! Parintii obositi sau agitati vor induce aceasta stare si bebelusului care la randul sau va avea un somn agitat, pe reprize. Poti vedea aceasta situatie ca un ciclu: daca bebelusii nu se odihnesc suficient de bine, parintii vor fi obositi si agitati si vor transmite aceasta stare bebelusului care cu siguranta nu va avea parte de un somn prea bun. Acest ciclu poate fi intrerupt cu ajutorul picaturilor pentru un somn linistit al bebelusului, asigurand o stare de dispozitie buna si mai multa energie pentru parinti, prin urmare, armonie in familie!

Nu mai este cazul ca mamicile sa petreaca nopti intregi leganand, masand, sau alintand bebelusul, de cele mai multe ori fara rezultat...pentru ca solutia este la cateva picaturi distanta. Somnul linistit al bebelusilor alaptati este reglat de acest produs cu formula speciala ce contine extracte naturale de tei, melatonina, passiflora, mac californian si vitamina B6.

Daca despre efectul calmant al teiului si beneficiile vitaminei B6 exista informatii suficiente si este clar de ce sunt alese ca ingrediente ale acestui supliment ce asigura somnul bebelusului, in acest articol vom detalia actiunile melatoninei, ale passiflorei si ale macului californian asupra organismului micutului.

Melatonina este principalul hormon care regleaza ritmul circadian si joaca un rol important in initierea si mentinerea somnului. Melatonina este derivata din serotonina (“hormonul fericirii”), iar la randul ei serotonina este derivata din triptofan, un aminoacid esential. Melatonina a fost izolata in anul 1958, de catre dr. Aaron B. Lerner de la Universitatea Yale, pentru fi utilizata in tratamentul anumitor boli de piele.

Rolul esential al melatoninei, in randul bebelusilor, pare a fi controlarea ciclurilor de somn si de veghe. Melatonina ii permite creierului sa isi regleze ceasul intern.

Melatonina favorizeaza producerea hormonului de crestere si joaca un rol important in dezvoltarea fizica si cerebrala a copilului. Melatonina este hormonul care regleaza ceasul biologic al fiintei umane. Aceasta echilibreaza alternanta trezire/somn incepand cu ciclul luminozitate/obscuritate pe parcursul celor 24 de ore din zi. Nu degeaba este supranumit hormonul somnului.

Alt element din acest complex natural care va aduce un somn linistit nou nascutului si copilului de varsta mica este passiflora, sau „floarea patimilor”. in 2011 passiflora a fost desemnata planta medicinala a anului de catre un grup de cercetatori de la Universitatea din Wurzburg. in starile de agitatie nervoasa si de insomnie, passiflora actioneaza ca sedativ, reducand anxietatea si inhiband actiunea anumitor neuro-transmitatori. Daca pentru adulti ceaiul de passiflora si de valeriana este cel mai recomandat pentru imbunatatirea somnului, in schimb, pentru copii, nu este indicat sa le oferim ceai intr-o astfel de combinatie. Passiflora este insa o planta ce trebuie luata in considerare pentru problemele de somn ale copilului, cu atat mai mult cu cat va putea induce o stare de relaxare inclusiv la nivelul celulelor creierului. Unele studii stiintifice de specialitate arata ca, spre deosebire de substantele de sinteza cu actiune sedativa, Passiflora faciliteaza inducerea unui somn normal fiziologic, iar la trezire nu se constata o stare de somnolenta.

Atat medicina populara, cat si lumea stiintifica a continentului american a apreciat macul californian ca planta amara sedativa si, de asemenea, pentru efectul sau diuretic, analgezic, de relaxare a spasmelor si de stimulare a transpiratiei.

Pe vremuri, indienii americani foloseau macul californian ca hrana, dar si in scopuri medicinale, datorita efectelor sale de analgezic si sedativ fara efectele secundare caracteristice opioidelor. Studiile stiintifice au incercat sa aduca lumina in ceea ce priveste mecanismele de actiune ale macului californian si avand in vedere rezultatele acestora s-a emis ipoteza ca efectele sale biologice (sedativ, anxiolitic si analgezic) se datoreaza actiunii alcaloizilor din compozitia sa asupra receptorilor GABA care sunt prezenti la nivelul creierului in special in neuronii intermediari inhibitori. De aceea este un ingredient foarte important pentru un somn linistit.

Suplimentul alimentar Esyon, 100% natural, pentru nou nascuti si copii mici, reprezinta solutia optima pentru somnul linistit si eliminarea durerilor abdominale cauzate de colici. Melatonina reduce timpul necesar pana la adormire, iar vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii. Celelalte extracte ajuta la relaxare si la reducerea stresului.

Fiindca am pomenit mai devreme despre colicile intestinale, cauza cea mai frecventa a plansului de nepotolit al bebelusilor, completarea ideala ar fi tot o formula concentrata naturala, a aceleiasi companii italiene, o combinatie fara egal realizata din 6 ingrediente active naturale. si in acest caz este bine sa se aleaga un supliment fara nici un adaos chimic, cum ar fi substantele care nu inlatura cauzele, ci doar amelioreaza efectul, respectiv balonarea abdominala.

 Picaturi colici

O echipa pentru confortul bebelusului si linistea familiei, aceste doua suplimente naturale, va scutesc de grijile noptilor nedormite, dar si de eventualele efecte adverse ale unor medicamente de sinteza.

Asadar, pentru un somn fara griji, adaugati cateva picaturi in laptele, ceaiul sau apa bebelusului cu jumatate de ora inainte de somn… Somn usor, la cateva picaturi distanta!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somnul bebelusului Somn linistit

Articole recomandate

Citeste si despre