Cum sa-i faci pe gemeni sa adoarma in acelasi timp

/ / Modificat: 2010-11-03
Cum sa-i faci pe gemeni sa adoarma in acelasi timp

Daca ai primit o "doza dubla" de copii, este foarte probabil ca te-ai intrebat adeseori cum sa-i faci pe gemeni sa adoarma in acelasi timp. Desi a avea gemeni este distractiv, acest lucru iti va ocupa foarte mult din timpul tau. Pentru a reusi sa te mai si odihnesti in primele luni, este important sa inveti cum sa-i culci pe copii in acelasi timp.Pune-i la culcare pe amandoi in acelasi timp.

Primul pas este sa ii pui la culcare pe amandoi in acelasi timp pentru a-si dezvolta o rutina de dormit. Chair daca unul dintre cei doi adoarme mai repede decat celalalt sau doarme mai mult si fara intreruperi, poti incerca totusi sa-i pui in patut in acelasi timp pentru ca ei sa-si dezvolte propriul ritm de dormit.

Daca ai impresia ca cel care adoarme mai greu sau se trezeste mai repede il va deranja pe celalalt, poti sa stai linistita. Bebelusii se pare ca nu sunt deranjati de zgomotele facute de alti bebelusi, nici chiar atunci cand plang.

Poti sa ii culci si separat si sa dezvolti o rutina individualizata pentru fiecare, daca ai impresia ca astfel vor dormi mai bine, dar iti va rapi mai mult din timpul tau.

Daca aceasta este calea pe care vrei sa mergi, este bine sa ii inveti de cat mai mici asa, pentru ca mai tarziu va fi foarte greu sa ii dezveti de obiceiurile lor.

Rutina de seara poti sa o incepi de cand bebelusul tau are intre 3 si 6 luni. Poti sa incorporezi in rutina de seara o baita calda, cititul unei povestioare si cateva minute de vorbit in soapta, in penumbra.

Pune gemenii in pat cand sunt pe cale sa adoarma, nu cand au adormit deja, pentru ca ei sa invete sa adoarma singuri. Poti sa ii culci pe amandoi in acelasi patut, daca este destul de mare pentru doi. Lor le place contactul fizic si se vor apropia in felul acesta unul de celalalt. Nu ii pune niciodata intr-un patut conceput pentru un sigur copil, deoarece se pot sufoca, si pune-i la culcare intodeauna pe spate.

Cand devin mai marisori si se pot rostogoli de pe o parte pe cealalta, muta-i in patuturi separate, dar asigura-te ca se pot inca vedea unul pe celalalt. Tine minte ca gemenii identici (monozigoti) vor avea obiceiuri de dormit mai asemanatoare, pe cand cei dizigoti vor fi mai independenti si vor fi mai diferiti ca temperament.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelusi gemeni

Articole recomandate

Citeste si despre