Substante cancerigene depistate in scutecele pentru copii. Reactia Pampers

/ / Modificat: 2019-01-24
Substante cancerigene depistate in scutecele pentru copii. Reactia Pampers

Un raport al Agentiei Nationale de Securitate Sanitara din Franta arata ca scutecele pentru copii contin substante periculoase, in concentratii mai mari decat cele permise. Este vorba despre erbicide interzise in Uniunea Europeana, clor, hidrocarburi si prea mult parfum.

Ancheta sanitara a vizat 23 de modele de scutece de unica folosinta, cele mai vandute pe piata franceza si toate au picat testul toxicitatii.

"S-au gasit 12 substante a caror concentratie depaseste nivelul permis. Aceste substante au legatura ori cu parfumul, pe care producatorii il adauga in scutece in scop comercial, ori cu alte substante folosite in procesul de productie, a declarat Gerard Lasfargues, oficial guvernamental.

Avertismentul specialistilor

Este vorba de substante cu potential alergen si cancerigen, iar specialistii atrag atentia ca pielea bebelusilor este mult mai permeabila si favorizeaza o absorbtie mai mare a substantelor cu care intra in contact. Mai ales atunci cand este vorba de un mediu umed, asa cum este cazul scutecelor.

Guvernul francez i-a convocat pe producatorii de scutece la o intalnire si le-a dat 15 zile pentru a elimina aceste substante din scutecele pentru copii.

Reactia Pampers

Intr-un comunicat emis miercuri, Pampers, lider pe piata scutecelor de bebelusi, a anuntat ca produsele sale sunt sigure.

Un bebelus foloseste in medie, in primii ani de viata, intre 3.800 si 4.800 de scutece de unica folosinta, potrivit cifrelor oficiale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scutece Scutece bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre