Pericolul din spatele utilizarii scutecelor de unica folosinta cand mergi cu bebe la piscina

/ / Modificat: 2023-07-20
Pericolul din spatele utilizarii scutecelor de unica folosinta cand mergi cu bebe la piscina

Atunci cand ne gandim la vacanta cu un bebelus, costumul de baie poate sa nu fie neaparat necesar. Indiferent ca merg la piscina sau la mare, multi parinti prefera sa le puna un scutec bebelusilor si copiilor mici care inca nu au invatat sa foloseasca toaleta, pentru a evita incidentele. Daca urmeaza sa mergi la mare sau la bazinul de inot cu un copil mic, este foarte important cu ce alegi sa il imbraci.

Un scutec obisnuit, de unica folosinta, poate fi un adevarat pericol pentru copil. Filmuletul postat de o mamica pe internet a devenit viral, iar imaginile vorbesc de la sine. Ea a dorit sa arate ce se intampla atunci cand utilizam un scutec obisnuit la plaja si nu unul de baie. Scutecele normale sunt facute sa absoarba o cantitate cat mai mare de lichid si sa pastreze pielea bebelusului uscata si curata. Asa se face ca, atunci cand sunt introduse in apa, ele se imbiba cu apa si devin foarte grele.

In cazul in care copilul ajunge accidental in apa, scutecul se va umfla si va deveni din ce in ce mai greu, tragandu-l pe cel mic la fundul apei. Pericolul este cat se poate de concret, iar imaginile i-au pus pe ganduri pe multi parinti.

Pe de alta parte, scutecele facute special pentru a fi folosite in apa nu au rolul de a absorbi lichidul. Ele sunt realizate din materiale mult mai subtiri si usoare, iar scopul lor este doar acela de a sta lipite de piele, astfel incat sa impiedice materiile fecale sa iasa pe langa. Spre deosebire de scutecele obisnuite, care imediat cum ajung in apa incep sa se imbibe si sa se scufunde, scutecele speciale pentru apa plutesc. Pentru ca sunt mult mai usoare si nu absorb apa, ele sunt potrivite pentru bebelusi si nu ii pun in pericol precum scutecele obisnuite.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scutece bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre