Beneficiile scutecelor refolosibile pentru copil si pentru tine

/ / Modificat: 2021-11-26
Beneficiile scutecelor refolosibile pentru copil si pentru tine

Una dintre cele mai mari cheltuieli ale parintilor de bebelusi sunt scutecele de unica folosinta, mai ales ca bebelusii folosesc mai mult de trei scutece intr-o singura zi. Prin urmare, in primii trei ani de viata un copil foloseste in jur de 6.000 de scutece.

Pe langa costurile financiare, mediul inconjurator este intens afectat de scutece. Un singur scutec de unica folosinta se descompune in 500 de ani.

Acestea sunt insa doar doua dintre dezavantajele scutecelor de unica folosinta. Din fericire, exista o alternativa care devina tot mai populara in intreaga lume – scutecele refolosibile, ecologice. Acestea au numeroase avantaje pentru copilul tau, dar si pentru tine, ca parinte. Iata care sunt acestea!

1. Ajutati mediul inconjurator

Unul dintre principalele motive este ca nu veti mai contribui la milioanele de scutece care sunt aruncate zilnic si ajung la gropile de gunoi, unde fie sunt arse, poluand mediul, fie raman acolo sute de ani, deoarece nu se descompun.

2. Vei economisi o multime de bani

Scutecele de unica folosinta nu sunt deloc ieftine, iar un bebelus are nevoie de o multime de scutece. In total, pretul pe care il dai pe acestea ajunge sa fie ridicol de mare. Apeland insa la scutecele refolosibile, ecologice, acest dezavantaj dispare. Este suficient sa achizitionezi maxim 20 de scutece reutilizabile pentru copil, pe parcursul primilor trei ani de viata. Acesta este minimul necesar.

3. Sunt ajustabile, potrivindu-se pentru orice varsta

Putini stiu ca scutecele reutilizabile sunt ajustabile si se pot potrivit bebelusului pentru mult timp, fara a fi necesar sa iei altele. De exemplu, scutecele potrivite pentru prima luna pot fi folosite pana la varsta de sase luni sau chiar un an, in functie de gradul de ajustabilitate.

4. Previn iritatia pielii

Spre deosebire de scutecele sintetice care pot provoca iritatii, scutecele reutilizabile sunt fabricate din materiale naturale care impiedica aparitia iritatiilor. Acestea sunt fabricate din materiale moi, precum fibrele de bambus, prevenind irtatia pielii.

5. Pot fi spalate usor

Scutecele ecologice, reutilizabile, pot fi spalate usor, atat de mana cat si la masina de spalat. Deseurile solide pot fi aruncate direct la toaleta, iar scutecul poate intra rapid in masina de spalat, unde pot fi curatate cu un ciclu de spalare normal. Pot fi spalate si manual, insa este important sa fie impecabile pentru a pute fi refolosite in siguranta.

6. Au culori si modele amuzante si atractive

Spre deosebire de scutecele clasice, cele reutilizabile vin intr-o larga varietate de culori si modele. Astfel, poti uita de monotonia scutecelor albe, clasice, cum sunt cele de unica folosinta.

Singurul dezavantaj al scutecelor reutilizabile este faptul ca trebuie spalate des, prin urmare vei fi nevoit sa bagi zilnic la spalat sau chiar de doua ori pe zi. Insa tot efortul merita pentru binele copilului, al bugetului tau si al mediului.

Sursa foto: pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre