6 moduri comune de a tine copilul in brate, dar care pot fi periculoase pentru sanatatea lui

/ / Modificat: 2019-11-22
6 moduri comune de a tine copilul in brate, dar care pot fi periculoase pentru sanatatea lui

Potrivit unui studiu, mamele care isi tin copiii pielea-pe-piele se confrunta cu mai putin stres. Dar este destul de important modul in care tii micutul, deoarece multe dintre metodele comune pot dauna sanatatii lui.

De aceea, este important sa acorzi o atentie deosebita modului in care tii copilul in brate. Si se dovedeste ca si un  sistem de purtat (marsupiu) pentru cei mici poate fi periculos.

Tinerea copilului de subrat 

pozitie 1

La un bebelus este crucial sa ii sprijini capul. Nou-nascutii nu au muschii gatului dezvoltati. Acestia si-ar putea misca brusc capul, ceea ce ar putea insemna dificultati in respiratie si rani daca gatul nu este sustinut corespunzator. Ei nu isi sprijina capul singuri decat dupa varsta de cel putin 4-6 luni.

Purtarea copilului in marsupiu 

pozittie 2

Poti utiliza un sistem de purtat micutul, dar trebuie sa stii cum sa-l folosesti. Este necesar ca picioarele bebelusului sa fie sustinute de marsupiu si sa fie tinute la fel cum ar tine mama copilul. Atunci articulatiile vor ramane pe loc si coloana vertebrala nu va fi afectata. In caz contrar, daca picioarele copilului se leagana, acest lucru poate duce la boli grave ale soldului, cum ar fi displazia sau luxatia.

Capul copilului trebuie tinut pe umar

poza 3

Daca tii capul bebelusului pe piept, atunci ar trebui sa acorzi atentie pozitiei fetei lui. Ar trebui sa fie deasupra umarului. Daca fata lui se sprijina pe umar, poate ingreuna respiratia. De asemenea, o parte din hainele tale ii pot intra in gura.

Trebuie sa schimbi partea

poza 4

Este necesar sa schimbi partea pe care porti copilul, pentru ca este important ca muschii sa se dezvolte pe ambele parti. In caz contrar, muschii gatului se pot dezvolta mai mult pe o parte, iar copilul ar putea avea probleme cu intoarcerea capului.

Sprijina-i spatele

poza 5

Nu trebuie sa-l tii pe cel mic doar de fese si de cap. In primul rand, exista riscul sa cada. Si in al doilea rand, coloana vertebrala este supraincarcata din cauza lipsei de sprijin corespunzator pentru spate. De aceea este necesar sa-i sprijini spatele cu o mana si capul cu cealalta.

Tine copilul cu fata spre tine

poza 6

Nu este bine sa tii bebelusul cu spatele la tine, pentru ca nu ai control asupra lui. De asemenea, creeaza presiune asupra coloanei vertebrale si a picioarelor lor, la fel ca in cazul purtatului in marsupiu. Prin urmare, este mai bine sa-l tii la piept. Asigura-te ca sustii picioarele si spatele copilului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre