Caracteristicile bebelusilor nascuti iarna. De ce sunt acestia speciali

/ / Modificat: 2023-01-03
Caracteristicile bebelusilor nascuti iarna. De ce sunt acestia speciali

Daca esti in ultimele saptamani de sarcina, s-ar putea sa fie luna nasterii micutului tau. Este o luna speciala din cauza atmosferei sarbatorilor de iarna si cu atat mai mult daca bebelusul tau se naste pe 24, 25 decembrie, 1 ianuarie, 6 ianuarie. Cand, in timp ce toata lumea se gandeste la masa de Craciun, cel mai frumos cadou pe care l-ai putea primi vreodata intra in viata ta.

Caracteristicile bebelusilor nascuti in luna decembrie

Ei traiesc mai mult

Potrivit unui studiu, persoanele nascute in luna decembrie traiesc mai mult. Acestia au mai multe sanse sa traiasca pana la 105 ani sau chiar mai mult. Ei sunt ultimii din an care isi sarbatoresc ziua de nastere, dar o vor sarbatori mai des.

Crezi ca data nasterii unei persoane ii influenteaza in vreun fel personalitatea? Stiinta a investigat relatia dintre momentul nasterii si anumite caracteristici ale oamenilor si, desi, desigur, multi alti factori joaca un rol, rezultatele indica faptul ca bebelusii nascuti in decembrie au mai multe sanse decat cei nascuti in alte luni ale anului sa aiba unele dintre urmatoarele caracteristici.

Ei sunt cei mai tineri din clasa

Copiii nascuti la sfarsitul anului vor fi cei mai mici din clasa. In copilarie, o diferenta de aproape douasprezece luni poate fi foarte semnificativa atunci cand vine vorba de dobandirea de noi abilitati si cunostinte, deoarece un copil din aceeasi clasa nascut in ianuarie va fi mai matur decat unul nascut in decembrie si, prin urmare, mai usor de invatat lucruri noi.

Ei sunt mai mult oameni matinali

Un studiu realizat de studenti spanioli si italieni a constatat ca persoanele nascute in decembrie sunt semnificativ mai predispuse sa fie mai active dimineata decat cele nascute vara (iulie si august).

Este mai probabil sa fie stangaci

Aproximativ 15% dintre copii se nasc stangaci, o conditie care nu este doar genetica, ci si de mediu.

Potrivit unei cercetari efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Viena, baietii nascuti in lunile noiembrie, decembrie si ianuarie au mai multe sanse sa fie stangaci, insa aceasta tendinta nu s-a inregistrat si in cazul fetelor.

Copiii nascuti in ianuarie

Copiii nascuti in ianuarie sunt cei mai tanari dintre toti copiii nascuti in prima jumatate a anului. Acest lucru poate avea un impact asupra lor prin faptul ca pot avea nevoie de mai mult timp pentru a se dezvolta si a atinge anumite etape de dezvoltare, comparativ cu copiii nascuti mai tarziu in an. De asemenea, copiii nascuti in ianuarie pot avea mai putin timp sa se bucure de anumite activitati sau experiente din cauza varstei lor mai mici.

Copiii nascuti in februarie

Copiii nascuti in februarie sunt cei mai batrani dintre toti copiii nascuti in prima jumatate a anului. Acest lucru poate avea un impact asupra lor prin faptul ca pot fi mai maturi si pot avea mai multa experienta decat copiii nascuti mai devreme in an. De asemenea, copiii nascuti in februarie pot avea mai mult timp sa se bucure de anumite activitati sau experiente din cauza varstei lor mai mari.

Cu toate acestea, este important sa retii ca fiecare copil este o persoana unica, cu propriile lor trasaturi de personalitate si comportament, si ca acestea sunt determinate de o varietate de factori, inclusiv mostenirea genetica, experientele de viata si mediul de crestere. Nu exista nicio legatura directa intre luna de nastere a unei persoane si trasaturile sale de personalitate sau comportament.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Iarna

Articole recomandate

Citeste si despre