5 moduri creative pentru a sarbatori primul Paste al bebelusului

/ / Modificat: 2022-03-16
5 moduri creative pentru a sarbatori primul Paste al bebelusului

De-a lungul primului an de viata al copilului ai parte de multe ocazii speciale care merita celebrate. Niciodata nu e prea tarziu sa incepi noi traditii de familie, iar sarbatoarea Pastelui este o buna oportunitate pentru a crea noi amintiri.

Implicarea celui mic in diversele activitati specifice Pastelui, precum incondeierea oualor, realizarea decoratiunilor pentru petrecere, cunoasterea rudelor apropiate sau descoperirea primelor basme cu iepurasul de Paste va aduce prichindelului zambetul pe buze. Chiar daca, trebuie sa mai astepte cativa ani pana va gusta din bucatele traditionale, cel mic va ramane fermecat de jucariile primite cadou. Daca ai nevoie de noi surse de inspiratie, am pregatit o serie de recomandari practice:

Tinute tematice de Paste

Pozele constituie metoda ideala pentru conservarea amintirilor, asadar, ce zici de o sedinta foto? Poti crea tinute absolut adorabile, prin combinarea unor haine copii elegante, cu accesorii inspirate din tematica pascala.

Spre exemplu, pentru micuta printesa, alege o rochie alba, cu trena ivoire, decorata cu perle albe, sau, opteaza in favoarea unui body pentru bebelusi, accesorizat cu o pereche amuzanta de urechi de iepuras.

Activitati recreative in aer liber

Cu siguranta, varsta frageda a copilului nu-i permite sa participe la o vanatoare a oualor de ciocolata, dar, acest aspect nu te impiedica sa organizezi activitati recreative in aer liber. Daca vremea capricioasa iti permite sa amenajezi un spatiu de joaca in curte, lasa-l pe cel mic sa exploreze lumea din jurul sau.

Pune o patura calduroasa pe iarba, in timp ce prichindelul atinge iarba, florile, asculta cantecul pasarilor si primeste din partea soarelui portia necesara de vitamina D. Desigur, ca o forma de precautie suplimentara, nu uita sa aplici cantitatea optima de crema cu protectie solara pe toata pielea bebelusului.

Incepe o noua traditie

De la plimbari in parc la realizarea unor poze de familie, ai posibilitatea sa introduci constant noi obiceiuri, pe care sa le celebrati in fiecare an. Un alt mod, prin care ii poti starni curiozitatea bebelusului este vopsirea oualor. Intr-adevar, cel mic nu va participa in mod activ la procesul creativ de incondeiere, dar prezenta lui iti va aduce numeroase motive de bucurie.

Decoreaza camera copilului

Pe durata celor doua zile de sarbatoare, camera bebelusului se transforma intr-un spatiu primitor, vesel si jucaus, plin cu elemente decorative, inspirate din povestile cu iepurasul de Paste. O ghirlanda de oua, confectionata chiar de tine, folosind cartoane subtiri colorate, un suport de ou sub forma de miel, plicuri cu dulciuri sub forma de iepurasi - sunt doar cateva idei practice, pe care le poti amplasa in camera celui mic.

Daruieste-i copilului un cos de Paste

O activitate ce implica intreaga familie, cosul de Paste dedicat prichindelului poate fi umplut cu diverse lucruri necesare. Pornind de la jucarii de plus, o paturica pufoasa, carticele interactive, articole de imbracaminte, pana la jucarii pentru dentitie, cu siguranta vei pune la punct un cos util pentru necesitatile copilului.

Perioada sarbatorilor de Paste ne indeamna sa fim mai apropiati, mai buni si mai darnici. Astfel, petrece fiecare moment liber alaturi de cel mic si familie.

Sursa foto: Shutterstock.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Paste copii Sarbatoare paste

Articole recomandate

Citeste si despre