Uleiul de cocos face minuni pentru bebelusi. Sase utilizari de care nu stiai pana acum

/ / Modificat: 2021-05-26
Uleiul de cocos face minuni pentru bebelusi. Sase utilizari de care nu stiai pana acum

Bebelusii sunt fiinte atat de delicate, incat uneori te uiti la ei si ti-e teama sa nu ii strici. Una dintre principalele griji ale unei proaspete mamici o reprezinta cremele si produsele de ingrijire cele mai potrivite pentru pielea delicata a nou nascutului.

Cand trebuie sa cumperi creme pentru bebelus cu siguranta alegerea nu este una usoara. Citesti cu atentie toate etichetele, cauti acel produs care sa fie cel mai potrivit, cel mai aproape de natural, insa probabil nu te-ai gandit nicio clipa ca uleiul de cocos ar putea fi raspunsul la toate intrebarile tale.

Desigur ca pe piata exista o multime de produse de calitate pentru ingrijirea pielii bebelusilor, insa ceea ce stii ca este suta la suta natural este cu atat mai bun. Uleiul de cocos virgin si organic poate fi solutia pentru o multime de probleme si, desi ar trebui sa discuti cu pediatrul inainte de a-l folosi, pentru siguranta, iata cateva beneficii ale acestui "elixir".

Ulei de cocos pentru pielea uscata a capului

In primele saptamani de viata multi nou nascuti au o multime de cojite pe pielea capului. Acestea sunt cauzate de frictiunea continua provocata de caciulita sau apar in zonele care sunt cel mai des in contact cu perna. Aplica putin ulei de cocos pe zonele uscate sau iritate, maseaza-le usor si, dupa 10 minute, sterge cu un prosopel moale, inmuiat in apa calda.

Ulei de cocos pentru iritatii

De multe ori bebelusii au zone in care pielea este mai uscata si iritata. Daca ii ungi cu ulei de cocos inainte de baita si aplici din nou putin imediat dupa, in zonele afectate, acesta va actiona peste noapte si va reduce iritatia si uscaciunea.

Ulei de cocos contra iritatiilor de scutec

Aceasta problema apare la foarte multi bebelusi, oricat de bune ar fi scutecele folosite. Nu intra in panica si aplica putin ulei de cocos pe zona afectata, inainte de a spala copilul; acesta are proprietati antibacteriene si vor stopa evolutia iritatiei.

Ulei de cocos pentru par moale

Samponul pentru bebelusi poate fi putin dur pentru unii copii si poate usca parul si pielea capului. Un masaj periodic cu ulei de cocos le va mentine, insa, hidratate si frumoase, iar parul va fi moale si usor de asezat. Uleiul de cocos poate fi folosit exact ca un sampon, dar nu este nevoie de clatire; se aplica pe parul umed, in timpul baitei, si se lasa sa actioneze peste noapte.

Ulei de cocos pentru zgarieturi

Bebelusii se pot trezi cu zgarieturi aparute de nicaieri, pe care si le provoaca singuri, cu unghiutele lor aparent moi si fine. Aplica putin ulei de cocos pe aceste leziuni, iar el va ajuta la cicatrizarea mult mai rapida; este eficient si pentru a reduce mancarimea in cazul intepaturilor de insecte.

Ulei de cocos pentru durerea provocata de eruptia dentara

Cei mai multi bebelusi sufera in perioada in care dintisorii se pregatesc sa iasa la iveala. Printre solutiile pentru durerea care il nelinisteste atat de tare pe cel mic se numara si uleiul de cocos, datorita proprietatilor sale antiinflamatoare. Modul de aplicare este la fel ca in cazul altor geluri calmante: te speli bine pe maini si apoi masezi usor gingiile cu o picatura de ulei de cocos; efectul sau antibacterian va preveni si posibile infectii ale gingiilor sau mucoasei bucale.

Articole recomandate

Citeste si despre