Protejeaza bebelusul de gripa porcina. Rolul purificatoarelor de aer

/ / Modificat: 2012-01-10
Protejeaza bebelusul de gripa porcina. Rolul purificatoarelor de aer





 

Gripa porcina se raspandeste in acelasi mod ca gripa obisnuita, prin secretiile imprastiate de persoana bolnava in atmosfera atunci cand tuseste sau stranuta. Picaturile din secretiile eliberate in atmosfera pot ramane astfel sau se pot depune pe diferite suprafete.

Virusul este astfel transmis altor persoane care respira aerul din incaperea respectiva, contaminata, sau care pun mana pe manerul de la usa, pe barele de sustinere din mijloacele de transport si apoi isi pun mana pe fata.

Virusul gripal poate rezista pe o suprafata dura pana la 24 de ore si pe o suprafata moale timp de 20 de minute.

Pot purificatoarele de aer sa indeparteze din atmosfera virusurile gripale si mai ales virusul gripei porcine?

Acest lucru depinde de tipul de tehnologie folosit de purificatoarele de aer.

Filtrele HEPA indeparteaza din aer particule mai mari de 0.3 microni. Virusul gripei porcine are intre 80-120 nanometri (0.12 micrometri) asa ca acest tip de filtre nu indeparteaza virusul gripei porcine din atmosfera.

Filtrele de carbune activ sunt de asemenea destinate absorbtiei mirosurilor si substantelor chimice din atmosfera, dar sunt ineficiente in eliminarea virusurilor. Alte tipuri de purificatoare care nu sunt eficiente si din acest punct de vedere sunt ionizatoarele de aer si ozonificatoarele.

 

Purificatorul cu plasma de la Nscessity este singurul tip de purificator prevazut cu 7 sisteme de filtrare: 2 filtre HEPA, un filtru cu carbune activ, un filtu UV fotocatalitic, un filtru cu Ti02, un filtru cu plasma si un ionizator.

Filtrele fotocatalitice dezodorizeaza aerul, indeparteaza bacteriile si dezactiveaza virusurile. Cand raza luminoasa cade pe o suprafata de oxid de titan se formeaza peroxid de hidrogen si radicali hidroxil. Aceste 2 substante au proprietati oxidante puternice si prin interactiune mutuala pot descompune substantele organice in dioxid de carbon si apa.

Practic aerul care trece prin acest sofisticat sistem de filtrare iese sterilizat, proaspat ca aerul de munte.

Cui ii este util un asemenea sistem: oricui are un bebelus mic, la care se primesc nenumarate vizite in primele luni si odata cu aceste vizite vin in contact cu nenumarati virusi.

Aparatul e util si in clasele de la scoala sau gradinita, in colectivitati mai mari de copii unde riscul de imbolnavire este mare.

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa-l iei in considerare este suprafata camerei pe care vrei sa o sterilizezi deoarece purificatorul cu plasma si filtru UV de la Nscessity este destinat unor incaperi de pana la 25 mp, asa ca pentru suprafete mai mari, va fi nevoie de mai multe aparate.

Pe www.erfi.ro gasesti intreaga gama de sisteme de tratare a aerului  (purificatoare, ozonificatoare, umidificatoare si filtre de rezerva) de la NScessity.



9 noiembrie 2009

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre