Bebelusii adora masajul

/ / Modificat: 2011-11-17
Bebelusii adora masajul

Ingrijirea naturala a bebelusului, pas cu pas, incepe din prima clipa de viata si de aceea trebuie sa-i acordam atentia cuvenita. Masajul si gimnastica bebelusului sunt foarte importante, mai ales in primul an de viata, deoarece treptat se face transferul de la pozitia fetala-intrauterina la un mediu nou de viata ce trebuie explorat.

Masajul bebelusilor nu doar ca ii bucura, dar fac mai puternice legaturile dintre cel mic si parinte. Sa nu uitam ca atingerea este cel mai important mod de comunicare al bebelusului pana la dezvoltarea deplina a tuturor simturilor. Tactilitatea ii furnizeaza o multime de informatii si il ajuta sa se dezvolte mai frumos.

Daca esti si tu mamica, cu siguranta iti doresti ca bebelusul tau sa se dezvolte armonios, iar gimnastica si masajul nu doar ca produc relaxare, ci pot diagnostica si corecta eventualele deficiente ale copilului. Folosirea tehnicilor si manevrelor specifice masajului influenteaza bebelusul in mod benefic atat din punct de vedere psihic, cat mai ales motor.

Mai mult, practicat constant si cu perseverenta, masajul il ajuta pe cel mic sa doarma linistit si sa se hraneasca mai bine. Exercitiile fizice, combinate cu masajul relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia periferica si terminatiile nervoase, tonifica inima si plamanii, ajutand la eliminarea secretiilor traheobronsice (mai ales in cazul infectiilor cailor respiratorii) si, nu in ultimul rand, stimuleaza digestia.

Weleda sustine ingrijirea naturala, inca din prima zi de viata a bebelusilor, prin produse naturale pure create impreuna cu medici, farmacisti si moase, special pentru copii. Fie ca adopti masajul bebelusului prin atingere, masajul bland, de netezire, fie ca preferi gimnastica activa pentru cel mic, Uleiul de galbenele de la Weleda ajuta la mobilizarea articulatiilor si stimularea pielii bebelusului.

Beneficiile masajului la bebelusi

• reduce agitatia copilului si il calmeaza;


• relaxeaza muschii tonifiindu-i si sporeste motricitatea;


• deblocheaza articulatiile, sporind mobilitatea;


• stimuleaza sistemul circulator, stimuland imunitatea si circulatia;


• creaza o stare de siguranta si incredere;


• ii regleaza pofta de mancare;


• stimuleaza digestia, diminuand si inlaturand colicii.

Deoarece asisti la aparitia tot mai frecventa de noi si noi produse pe piata cosmeticelor, este firesc sa acorzi atentie la tot ceea ce ar trebui sa fie potrivit pentru acest moment special pe care il traiesti alaturi de bebelus. Orice ai alege, este bine de stiut ca produsul respectiv trebuie sa fie special conceput pentru copii, sa nu contina alcool, coloranti artificiali sau parfum si sa fie testat dermatologic pentru a nu irita pielea delicata si sensibila a bebelusului. Toate aceste criterii sunt indeplinite de toate produsele din gama Weleda Baby.

Specialistii considera masajul si gimnastica bebelusului drept forme terapeutice de joaca, un fel de primii pasi spre socializare. De aceea, este recomandat ca acestea sa fie facute periodic sau zilnic de catre mama, acasa, dupa ce a fost instruita in prealabil de un profesionist calificat sau, daca este posibil, chiar de un terapeut sau maseur.

Ce produse folosim pentru masajul bebelusului

Cele mai indicate produse pentru masajul bebelusului sunt uleiurile de corp. Acestea ofera hidratare si hranire de lunga durata. Este bine sa-i faci masaj bebelusului cu uleiul de corp seara, dupa baita, pentru ca acesta sa hidrateze intensiv si sa poata fi absorbit de piele pe parcursul noptii. Consistenta fluida permite ca masajul sa fie usor de facut.

Ulei de galbenele pentru masajul bebelusilor de la Weleda – Protectie si ingrijire pura si eficienta pentru pielea delicata

Pielea delicata a bebelusului primeste o ingrijire placuta si o protectie de lunga durata prin intermediul acestui ulei nutritiv. Rasfata-ti bebelusul dupa baita cu un masaj delicat cu ulei de galbenele. Acesta ii va proteja pielea de influentele daunatoare ale mediului inconjurator si va avea ca rezultat sigur bucuria amandurora.

Uleiul de galbenele se obtine din extract de galbenele cultivate biodinamic, ulei de migdale dulci, extract de musetel si ulei din seminte de susan coapte natural la soare. Acestea confera uleiului un efect calmant, de incalzire si de curatare. Este usor absorbit si ideal pentru incalzirea generala a corpului.

Combinatia nutritiva de extract natural de flori de galbenele si de musetel calmeaza iritatiile si catifeleaza pielea bebelusului, stimulandu-i functiile naturale. Uleiul delicat de migdale dulci furnizeaza pielii acizii grasi esentiali. Acestia o hranesc si o hidrateaza chiar si in zona sensibila acoperita de scutec.

Pret: 62 lei

Sfatul Weleda

Daca bebelusul este racit, asigura-te ca ii este bine mentinuta caldura corporala. Un masaj incalzitor cu uleiul de galbenele pentru bebelusi va ajuta sa-l incalziti si sa-l inveseliti. Un fes de bumbac va impiedica pierderea caldurii. De asemenea, se recomanda sa evitati baita generala pentru cateva zile, deoarece prin baie se pierde multa caldura corporala.

Produsele Weleda sunt disponibile in farmaciile Dona, Centrofarm, Plafar, Remedio, Catena, Citypharma, dar si in magazinele naturiste si magazine online, din toata tara (MioBio, Napati, BioGood, Biobunatati etc).

Produsele sunt testate clinic si nu sunt testate pe animale.

Produsele Weleda sustin utilizarea materiilor prime ecologice si economisirea apei si a energiei. Ele sunt produse in Germania, la Schwäbisch Gmünd, in apropiere de Stuttgart.

Weleda a fost infiintata in anul 1921, ca laborator farmaceutic, avand propriile culturi de plante medicinale. Pentru informatii suplimentare viziteaza pe www.weleda.com.ro si www.weledababy.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masaj bebelus Beneficii masaj bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre